Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Ας μεταδώσουμε την αλληλεγγύη, όχι τον ιό

Αναφορικά με την αυριανή παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σημειώνει «στις 7 Απριλίου θα δηλώσουμε ότι η Δημόσια Υγεία είναι η καλύτερη και είναι η μόνη αποδεδειγμένη και ασφαλής άμυνα του πληθυσμού»

Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ΣΥΡΙΖΑ: Διαβούλευση για ένα φιλειρηνικό κίνημα στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή

«Ανάγκη για ανάπτυξη ενός νέου, μεγάλου αντιπολεμικού και φιλειρηνικού κινήματος, ικανού να προσελκύσει τις νεότερες γενιές»

Ζοάν Μένα: Ιστορική στιγμή η συμμετοχή της Αριστεράς στην κυβέρνηση Σάντσεθ

«Ζούμε ιστορικές στιγμές στην Ισπανία. Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης μπορεί να καθυστερήσει μία ή δύο εβδομάδες γιατί πρέπει να λυθούν ορισμένα σύνθετα προβλήματα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για τη δομή και την πολιτική της κυβέρνησης» τόνισε στην «Αυγή» ο Ζοάν Μένα, βουλευτής του Unidas Podemos και του En Comu Podem της Καταλωνίας.

6ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Αριστεράς: «Να επανεκκινήσουμε την Ευρώπη / Να πάμε αριστερά»

«Να επανεκκινήσουμε την Ευρώπη / Να πάμε αριστερά». Με αυτό το σύνθημα διεξάγεται μέχρι την Κυριακή το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΑ) στη Μάλαγα της Ισπανίας. Σύνεδροι από 25 κόμματα συζητούν για «την υπέρβαση του καπιταλισμού, προκειμένου να οικοδομηθεί μια Ευρώπη των λαών, να διασωθεί ο πλανήτης και να εξασφαλιστεί η ειρήνη».

Νίκο Κούε: Στόχος η ενότητα όλων των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη λιτότητα και την Ακροδεξιά

Ο Νίκο Κούε αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους κινδύνους που εγκυμονεί η άνοδος της Ακροδεξιάς, η ανάπτυξη μίας επιθετικής πολιτικής στη Μεσόγειο, η επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού ως μοντέλο παραγωγής κι ανάπτυξης στην ΕΕ

Δ. Παπαδημούλης: Συμφωνία των προοδευτικών δυνάμεων στη βάση ρεαλιστικών και εφικτών στόχων

«Ποιος θα το πίστευε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνιο, θα είχε μειώσει την ανεργία κατά 9%, θα ήταν 5ο χρόνο πρωθυπουργός και θα διεκδικούσε νέα θητεία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης.

Το Die Linke χρίζει τους επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές

Δύο πολιτικοί, που δεν είναι πολύ γνωστοί στο κοινό, θα οδηγήσουν ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου την Αριστερά στις Ευρωεκλογές του 2019. Ο 43χρονος Μάρτιν Σίρντεβαν συγκέντρωσε στο συνέδριο...

Σύνοδος Σοσιαλιστών: Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς και του εθνικισμού

«Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι μια μάχη ανάμεσα στην ελπίδα και τον φόβο που οδηγεί στον ακροδεξιό λαϊκισμό, υπονομεύει τη δημοκρατία και αυξάνει τον εθνικισμό», πρόσθεσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Die Linke: Για μια Ευρώπη των εκατομμυρίων αλληλέγγυων, ενάντια σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση των εκατομμυριούχων

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το πρόγραμμα με το οποίο θα κατέλθει στις Ευρωεκλογές η γερμανική Αριστερά (Die Linke). Ο τίτλος του είναι: «Για μια Ευρώπη των εκατομμυρίων αλληλέγγυων, ενάντια σε μια Ευρωπαϊκή Ενωση των εκατομμυριούχων».

Γκρέγκορ Γκίζι, πρόεδρος Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Να αντιλαμβανόμαστε την Ε.Ε. ως ευκαιρία

«Συμμετέχουμε στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι επιθυμούμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Για την επίτευξή της πρέπει να μεταρρυθμιστεί εκ βάθρων η Ευρωπαϊκή Ένωση" τόνισε ο Γκρέγκορ Γκίζι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ιστορικό ηγετικό στέλεχος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke)

Μήνυμα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την Ολομέλεια Δεκεμβρίου 2018 (Video)

Παπαδημούλης: «Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας απαιτεί περισσότερη ευρωπαϊκή συνεργασία», Κούλογλου: «Ενημερωμένοι πολίτες παίρνουν σωστές αποφάσεις», Κούνεβα: «Σας περιμένουμε στο Σύνταγμα στην έκθεση MARX 200», Αναστασιάδης: «Να ακούσουμε τους πολίτες ώστε να αντιληφθούμε τα βαθύτερα αίτια της απαξίωσης. Μεγάλο ποσοστό αποχής στις Ευρωεκλογές - να αντιληφθούμε τους λόγους»

Εκδήλωση Προοδευτικής Συμμαχίας: Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση μπροστά σε νέες προκλήσεις - Ο ρόλος των Προοδευτικών Δυνάμεων

Η εκδήλωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» με τη συμμετοχή των προέδρων Γκάμπι Τσίμερ (Αριστερά), Ούντο Μπούλμαν (Σοσιαλιστές) και Σκα Κέλερ (Πράσινοι) θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2018 στο Ευρωκοινοβούλιο

Ούντο Μπούλμαν: Με ενδιαφέρει να συζητώ με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

«Με ενδιαφέρει πολύ να συζητώ με όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν, αναφερόμενος στον διάλογο που έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. «Το θέμα δεν είναι ο διχασμός των δυνάμεων στο πολιτικό φάσμα, αλλά το πού πάμε και ποιοι είναι οι πολιτικοί και οικονομικοί στόχοι μας», πρόσθεσε.

Αντίθετη στο ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα η γερμανική Αριστερά

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, εξέφρασε το γερμανικό κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) και τάχθηκε υπέρ της πρότασης της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας περί επιβολής εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου.

Εκδήλωση Ιν. Πουλαντζά: Το εθνικό ζήτημα στην ευρωπαϊκή Αριστερά και ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος

Κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Γιατί αλλάζει ο κόσμος;” και θέμα την “Αριστερά στον 20ό αιώνα: Στρατηγικές επιλογές και ιστορικές συγκυρίες”, συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας.

Λίο Πάνιτς: "Η Αριστερά να θέσει επιθετικά τη σχέση κράτους - αγορών"

Εξηγώντας τι σημαίνει "μεταρρύθμιση" σήμερα ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Γιορκ στο Τορόντο του Καναδά, Λίο Πάνιτς, θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα καταφέρει αν έχει ένα παγκόσμιο κίνημα υποστήριξης πίσω του.