Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης κατά του Μητροπολίτη Μάρκου για το προσφυγικό (Video)

«Η τοπική εκκλησία μας έχει πλουσιοπάροχα παράσχει συνεχείς μισαλλόδοξες και φοβικές διακηρύξεις εναντίον των πάντων αλλά στην ουσία ουδέποτε συνέβαλλε ουσιαστικά στο να μπορέσει να ανακουφίσει ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εμπερίστατοι»

Αγώνας δρόμου των προσφύγων στη ΒΙΑΛ να κρατηθούν στεγνοί

Με εκατοντάδες ανθρώπους να ζουν σε αυτοσχέδιες καλύβες ή σκηνές τύπου camping, και με τους περισσότερους να μένουν εκτός στεγασμένων χώρων του ΚΥΤ, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από την βροχόπτωση, έντονη κατά διαστήματα, που έφερε το κύμα κακοκαιρίας «Βικτώρια».

Έκοψαν κολόνες της ΔΕΗ για να κόψουν την ηλεκτροδότηση στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Βέροια

Κατά τη διάρκεια της νύχτας άτομα πριόνισαν κολόνα του δικτύου της ΔΕΗ στη Βέροια , που τροφοδοτούσε με ρεύμα το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα. Μόνο χάρις στη λειτουργία του αυτόματου συστήματος διακοπής ηλεκτροδότησης δεν συνέβησαν τα χειρότερα λίγα μέτρα από το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας.

Προς κατασκευή νέα δομή αιτούντων άσυλο στην Λέσβο (Αγιάσο)

Δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο θα κατακευαστεί στην Αγιάσο της Λέσβου - Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη συμβούλου- έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της ΕΕ - Αντιδρούν οι κάτοικοι της Αγιάσου.

Υποδοχή προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά θα σβήσουν το σκοτάδι - Πολίτες και δομές αλληλεγγύης από ολόκληρη την Αττική, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, (ξανα)καλωσόρισαν τους πρόσφυγες που προέρχονταν από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και χώρες της Αφρικής

Η κυρία Νίκη «τους παίρνει‑ ακόμα‑ σπίτι της»

«Ναι τους παίρνω ακόμα σπίτι μου και θα τους παίρνω πάντα» μας λέει με απόλυτη φυσικότητα. Κι αυτή η ξεκάθαρη απάντηση είναι βάλσαμο σε όσους χρησιμοποιούν ως βρισιά ή κατάρα προς τους εθελοντές και τους αλληλέγγυους το «να τους πάρετε σπίτι σας» - Η κ. Νίκη Ασμάνη είναι ο άνθρωπος που δεν σταμάτησε να προσφέρει σε κάθε ανήμπορο και κατατρεγμένο.

«Καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες την Τρίτη το πρωί»

«Αύριο το πρωί Τρίτη στις 06.45 στην πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά θα είμαστε εκεί για να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες που έρχονται από την Λέσβο», σημειώνει το τμήμα Μεταναστευτικής - Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά

Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας: Ανησυχία για τις ξενοφοβικές αντιδράσεις κατά προσφύγων

Το Δίκτυο καλεί τους εκπροσώπους της Πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και των ΜΜΕ, «να απόσχουν από την ξενοφοβική ρητορική που αναπαράγει αρνητικά στερεότυπα και ψευδείς ειδήσεις»


Ραδιόφωνο