Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έσβησε η πυρκαγιά στη Μόρια - Στη Λέσβο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Σχοινάς

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου η καταστροφή του καταυλισμού τόσο στο χώρο του ΚΥΤ όσο και έξω από αυτό στον ελαιώνα που το περιέβαλε είναι πλέον ολοκληρωτική. Προτεραιότητα η απομάκρυνση των ευπαθών από τους καταυλισμούς και η προστασία τους από τον κορωνοϊό δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

ΓxΣ: Η Μόρια είχε δομή πρώιμης ανίχνευσης covid-19 και την έκλεισε ο Δήμος Μυτιλήνης (Ηχητικό)

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Συνηγορίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Λίζα Παπαδημητρίου υπήρξαν απειλές προστίμων, ακόμη και ποινικών διώξεων για... πολεοδομική παράβαση, από την πλευρά του Δήμου

Προς ακύρωση το σχέδιο προσωρινής στέγασης προσφύγων σε πλοίο μετά τη φωτιά στη Μόρια

Σύμφωνα με δημοσιεύαμτα του τοπικού Τύπου της Λέσβου, το «Blue Star Chios» έδεσε στο Σίγρι αλλά «κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει. Τα δε αρματαγωγά μάλλον και αυτά δεν πρόκειται να έλθουν στο νησί»

Απολογισμός της καταστροφής στη Μόρια από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει ο διεθνής οργανισμός από το πεδίο, οι οικιστικές ζώνες 1-5 εντός του ΚΥΤ έχουν καταστραφεί πλήρως, εκτός από κάποια κοντέινερ στη ζώνη 2. Μεγάλες ζημιές, επίσης, υπέστη σε μεγάλο βαθμό ο χώρος που στεγάζονταν οι διοικητικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και τα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου.

«Ανάγκη για άμεση και ουσιαστική λύση στη στέγαση των προσφύγων»

«Αντί να δούμε ενέργειες για την ενοικίαση κατάλληλων χώρων και για την αξιοποίηση άδειων δημόσιων κτιρίων, είδαμε πριν δυο μήνες τη Δημοτική Αρχή να ξηλώνει τα παγκάκια της πλατείας Βικτωρίας και σήμερα τις κλούβες των ΜΑΤ να επιχειρούν εκκένωση» τονίζει η «Ανοχτή Πόλη»

Στάχτη και αποκαΐδια η Μόρια: Στο δρόμο χιλιάδες πρόσφυγες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος για τέσσερις μήνες - Την παραίτηση Μηταράκη ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Στέλνουν τα ΜΑΤ για να αντιμετωπιστεί η προδιαγεγραμμένη τραγωδία - Αμήχανη η Ευρώπη μπροστά στην αποτυχία της (φωτογραφίες)