Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πάρτι από «πειρατές» της εκπαίδευσης με την ανοχή του υπ. Παιδείας καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

«Σκάνδαλο μεγατόνων» στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και «έμμεση ‘δωρεά’ εκατομμυρίων ευρώ του εξαφανισμένου και άφωνου υπουργείου Παιδείας στους ‘πειρατές’» καταγγέλλει η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων (ΟΙΕΛΕ), για τις απίστευτες παρανομίες που διαπράττουν ιδιοκτήτες σχολών εν μέσω πανδημίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα γίνει το Ελντοράντο των επιχειρηματιών της

Ορισμένα φροντιστήρια-σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων- αναστέλλουν εικονικά τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών, τους παραπέμπουν στο πρόγραμμα Εργάνη, ενώ τους επιβάλλουν τη διαδικτυακή εργασία, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως επισημαίνει με τον τρόπο αυτό εισπράττουν δίδακτρα από τους γονείς και δεν πληρώνουν μισθούς στους εκπαιδευτικούς, δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και ταυτόχρονα λαμβάνουν την έκτακτη εισφορά ενίσχυσης του κράτους.

Ξεκινούν από τη Δευτέρα τα μαθήματα για το δημοτικό στην ΕΡΤ2 - Το πρόγραμμα (Video)

Από αύριο Δευτέρα, 30/3/2020 και καθημερινά στις 10 το πρωί από την συχνότητα της ΕΡΤ2, οι μαθητές του δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα τηλε-εκπαίδευσης.

Τα δημόσια πανεπιστήμια στη "μάχη" κατά του κορωνοϊού

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μεσογειακό Ελληνικό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πατρών, Διεθνές Πανεπιστήμιο - Με φόντο τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, κατασκευάζουν μάσκες και αναπνευστήρες

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι δηλώσεις για τις Πανελλήνιες

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, οι δηλώσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 9 Απριλίου, και θα υποβάλλονται μέσω email «προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων»

Σχολάρχες εισπράττουν τα δίδακτρα και ταυτόχρονα δηλώνουν πληττόμενοι

  «Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο». Αυτό επιδιώκουν, σύμφωνα με δημόσια καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), ορισμένοι εργοδότες φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας...

Το γράμμα ενός εκπαιδευτικού προς τις μαθήτριες και τους μαθητές του

«Έρχομαι σε επικοινωνία μαζί σας (δυστυχώς όχι ζωντανά, αλλά ψηφιακά) όχι τόσο για τα «τηλε – μαθήματα» που θα ακολουθήσουν, όσο για έναν πολύ πιο σημαντικό λόγο: Επειδή μου λείψατε!»

Μαθήματα από την ΕΡΤ2, για το δημοτικό - Ξεκινούν από Δευτέρα, κάθε μέρα δύο ώρες

Μαθήματα από την τηλεόραση θα μπορούν να παρακολουθούν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου από την ερχόμενη Δευτέρα στην ΕΡΤ. Τα μαθήματα θα προβάλλονται από την ΕΡΤ2, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Καμία σχέση με την «Εκπαιδευτική Τηλεόραση», όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, πρόκειται για κανονικό μάθημα, σαν μέσα στην τάξη.

Σοβαρή καταγγελία φοιτητών του ΕΜΠ: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η αποχώρηση οικοτρόφων από τις φοιτητικές εστίες

Δεν αποκλείουν πιθανά νέα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς λόγω του "λουκέτου" οι φορείς ενδέχεται να εξαπλώσουν τον ιό

Ανείπωτη θλίψη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το χαμό του Andreas Hilboll από τον κορωνοϊό

Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον φίλο και συνάδελφο Δρ. Andreas Hilboll, που έχασε τη μάχη με τη ζωή, θύμα του φονικού κορωνοϊού, τη στιγμή που υπηρετούσε το Πανεπιστήμιό μας σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Νέες Οδηγίες του υπ. Παιδείας για την εξ αποστάσεως στα Δημοτικά - Με ωράριο η είσοδος ανά βαθμίδα

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε νέες οδηγίες για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως στα δημοτικά σχολεία. Η διαδικασία θα γίνει σε οκτώ (8) φάσεις, από την Τρίτη 24 Μαρτίου έως την Παρασκευή 3 Απριλίου

Διώχνουν άρον - άρον χιλιάδες φοιτητές από τις εστίες

Στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό - Φοιτητές από ευάλωτες οικονομικά ομάδες ή από το εξωτερικό καλούνται μέσα σε δύο ημέρες να γυρίσουν στον τόπο καταγωγής τους

«Πέφτει» η πλατφόρμα για τα τηλεμαθήματα. Μόλις το 30% των μαθητών έχει εγγραφεί

Μετ’ εμποδίων η εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Σοφία Ζαχαράκη στην «ΑΥΓΗ»: "Λόγω των έκτακτων συνθηκών, οδηγούμαστε σε εναλλακτικούς τρόπους παροχής του εκπαιδευτικού έργου και στήριξης των μαθητών"

Μετ' εμποδίων οι εγγραφές στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Το σύστημα «πέφτει ή σέρνεται»

Απαιτούμε από το Υπουργείο να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών. Ακόμα και στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, συνεχίζουμε να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών μας


Ραδιόφωνο