Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ολιστική θεώρηση της τέχνης

Υπήρξε ένα σημαίνον αίτημα της πρωτοπορίας. Η σύνδεση της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανοποιημένου σχεδιασμού, του αποκαλούμενου ντιζάιν, με τις καλές τέχνες είχε ως στόχο την ολιστική...

Μαρία Μαραγκού: «Οι νέοι καλλιτέχνες μας είναι πολύ ισχυροί»

Η διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης δεν παραλείπει να αναφερθεί στους δωρητές, συλλέκτες και καλλιτέχνες, "παλαιούς και μεγάλους" αλλά και "νέους σοβαρούς", που κατάφεραν να στεριώσουν ένα Μουσείο που αυτή τη στιγμή αριθμεί 650 έργα τα οποία αποτελούν και τη μόνιμη συλλογή του.

Ρεκόρ πωλήσεων για έργα της συλλογής Ιόλα στους Sotheby’s

Στην συλλογή υπήρχαν επίσης έπιπλα, καθρέφτες, αγαλματίδια του 18ου αιώνα, περσικά χαλιά, σπάνια αντικείμενα όπως χρυσές ταμπακέρες, ρολόγια από διαμάντια, βραχιόλια, περιδέραια και μπιμπελό.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 26 Μαΐου έως τις 25 Ιουνίου, τη Βρετανίδα γλύπτρια Katherine Wise, η οποία εμπνέεται από τους αυτόχθονες πολιτισμούς και την...

Χορογραφίες της σιωπής και του σκότους

Γι’ αυτό και η «μέλαινα Νύχτα» του Ησιόδου γεννά το Φως και τον Αιθέρα -αυτό το ανώτερο, διάφανο στρώμα της ατμόσφαιρας που συμβόλιζε την ψυχή του κόσμου- μετά το σμίξιμό της με το Έρεβος. Το Έρεβος είναι η «πρωτογενής ύλη», η μάζα που βρίσκεται κάτω από τη γη, που βλέπουμε, και μέσω της οποίας περνούν οι νεκροί στο βασίλειο του Κάτω Κόσμου.

«ρειstart» σε συνεργείο της Συγγρού

Το έργο που εγκαινιάζεται απόψε, στις 8 μ.μ. και συνδυάζει ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις και περφόρμανς, αφηγείται την ιστορία ενός οικογενειακού δείπνου, με φόντο μια φανταστική πόλη, το οποίο διακόπτεται ξαφνικά από μια αστραπή.

Μουσείο Λαλαούνη: Ζωντανό εργαστήρι κοσμήματος

Τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια κατασκευής κοσμημάτων θα φιλοξενούν καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου καλλιτέχνες, που θα παρουσιάζουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών την τέχνη τους και τα μυστικά της.

57η Μπιενάλε της Βενετίας: Ο Χρυσός Λέων στη Γερμανία

Ο Χρυσός Λέων για τον καλύτερο καλλιτέχνη της έκθεσης «Viva Arte Viva» στο Αρσενάλε απονεμήθηκε στον Γερμανό Φραντς Έρχαρντ Βάλτερ, ενώ το βραβείο για τον πιο ελπιδοφόρο καλλιτέχνη στον Χασάν Καν από την Αίγυπτο.

57η Μπιενάλε της Βενετίας: "Συνάντηση και διάλογος" για την τέχνη

Το Σάββατο ανοίγει επισήμως τις πύλες της η 57η Μπιενάλε της Βενετίας, φέτος με κεντρικό θέμα “Viva Arte Viva” (σε ελεύθερη απόδοση “ζήτω η τέχνη”) και έφορο την Κριστίν Μασέλ. Η Γαλλίδα που στήνει...


Ραδιόφωνο