Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύνταγμα και Ομόνοια στο επίκεντρο καλλιτεχνικών παρεμβάσεων

Ο βραβευμένος με Χρυσό Λέοντα, Γερμανός εικαστικός και γλύπτης, Γκρέγκορ Σνάιντερ, θα «εξαφανίσει» προσωρινά την πλατεία της Ομόνοιας, ενώ ο φημισμένος Ολλανδός εικαστικός και σκηνοθέτης, Ντρις Φερχόφεν, θα στήσει ένα αλλιώτικο «τρενάκι του τρόμου» στην πλατεία Συντάγματος

Ένα πρωτότυπο εικαστικό δρώμενο στην πλατεία Συντάγματος

Την Πέμπτη στις 21.00, η διεθνούς φήμης εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη θα ξαφνιάσει τους πολίτες επιχειρώντας να πραγματοποιήσει ένα εικαστικό δρώμενο που για πρώτη φορά θα συμβεί στην Ελλάδα. ...

ΚΜΣΤ και ΜΜΣΤ: Ο «πολιτικός γάμος», που «γεννά» το μητροπολιτικό ΜΟΜuΘ

Η δημιουργία, εξάλλου, Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στη Θεσσαλονίκη είχε ανακινηθεί από το 1985 από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και ήταν έκτοτε που είχε υποδειχθεί ο χώρος του εγκαταλειμμένου από τα τέλη του '60 βιομηχανικού συγκροτήματος της ΥΦΑΝΕΤ ως έδρα του

Η έκθεση Art Nouveau στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα υψηλής ποιότητας, ενώ τα εκθέματα αντιπροσωπεύουν τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις αυτού του καλλιτεχνικού ρεύματος στην Ευρώπη. Παράλληλα, το στήσιμο της έκθεσης ωθεί τον επισκέπτη να γίνει ουσιαστικά κοινωνός μιας σημαντικής σελίδας της ιστορίας της τέχνης

"Θεϊκοί Διάλογοι" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Για πρώτη φορά, έργα του σύγχρονου Αμερικανού καλλιτέχνη εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και την επαφή του με την Ελλάδα θα παρουσιαστούν δίπλα σε έργα της αρχαιότητας, ανοίγοντας έναν μοναδικό και πρωτότυπο διάλογο μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της σύγχρονης τέχνης.

Ο λευκός καπνός της τέχνης...

Την εμβληματική καλλιτέχνη από την Αργεντινή Μάρτα Μινουχίν, που το έργο της «Η πληρωμή του ελληνικού χρέους με ελιές», με ένα μεγάλο καφάσι ελιές στο κέντρο του στην είσοδο του ΕΜΣΤ, συνάντησε με την ολοκλήρωση των εγκαινίων η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της δηλώνοντας: «Έχω την πεποίθηση ότι η ουτοπία τού σήμερα είναι η πραγματικότητα τού αύριο».

Επίσκεψη Κονιόρδου στην Documenta με συμβολισμούς

Το έργο έχει άμεση σύνδεση με το μνημείο «για τη Νοεμβριανή Επανάσταση» το οποίο σχεδίασε ο Ludwig van de Rohe. Είχε στηθεί το 1926 αφιερωμένο στη Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Καρλ Λίμπκνεχτ και το κατέστρεψαν οι Ναζί το 1935. Το υλικό του προερχόταν από τούβλα σημαδεμένα από τις σφαίρες των προφασιστικών ομάδων των freicorps.

Documenta 14 μια έκθεση σε εξέλιξη σε όλη την Αθήνα

«Τι μάθαμε από την Αθήνα; Ότι όλοι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις προκαταλήψεις και να βυθιστούμε στο σκοτάδι της μη γνώσης. Από αυτά τα βήματα ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, προετοιμάζοντας την documenta 14 στην Αθήνα και φτάσαμε ως εδώ, στα εγκαίνιά της»

Οι "Πρόσφυγες" του Σάκη Βαβαλίδη

Η έκθεση «Πρόσφυγες» αποτυπώνει με ευαισθησία τη δύσκολη καθημερινότητα των προσφύγων στην Ειδομένη πέρυσι τον χειμώνα. Τότε που έσβησε το όνειρο όλων αυτών τα ανθρώπων να φτάσουν σε χώρες της επιλογής τους και εγκλωβίστηκαν στη δική μας.

Πέθανε ο ζωγράφος Θανάσης Ακριβόπουλος

Ο ζωγράφος, ένα από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Ακριβόπουλου, με αριστερές και αντιστασιακές καταβολές, γεννημένος στον Αλμυρό Μαγνησίας, τον οποίο εγκατέλειψε νωρίς για να σπουδάσει εικαστικές τέχνες στην Αθήνα, συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, όπου κατέφυγε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.


Ραδιόφωνο