Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Θετικός" ο Μαρκούλας

Για άλλη μια φορά είναι κατηγορούμενη για υπόθεση ντόπινγκ η ελληνική άρση βαρών! "Θετικός" σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε ο 38χρονος Γιώργος Μαρκούλας, που το 2004 είχε πάρει την τέταρτη θέση στα 85κ. στην κατηγορία του Πύρρου Δήμα, όταν είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Ο Μαρκούλας στόχευε σε συμμετοχή στην κατηγορία των 96κ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ανακοίνωση της IWF (International Weightlifting Federation) αναφέρει σχετικά:

"Το δείγμα του κ. Γεώργιου Μαρκούλα (GRE) περιείχε ανεπιθύμητη αναλυτική εύρεση Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS). Κατά συνέπεια, ο αθλητής αποκλείεται προσωρινά ενόψει πιθανής παράβασης του κανόνα κατά του ντόπινγκ. Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται ότι ο αθλητής δεν διαπράττει παράβαση κανόνα κατά του ντόπινγκ, θα δημοσιευθεί και η σχετική απόφαση. Η IWF δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την υπόθεση μέχρι να κλείσει".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις