Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Τόμας Μπαχ προετοιμάζει το έδαφος για την αναβολή

Τις επόμενες εβδομάδες οι αποφάσεις της ΔΟΕ * Επιστολή προς τους αθλητές

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ έστειλε την Κυριακή στις οργανώσεις των αθλητών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανοιχτή επιστολή και από τη μια δικαιολογεί τη στάση της μη αναβολής έως τώρα του «Τόκιο 2020» κι από την άλλη προετοιμάζει το έδαφος για να γίνει τελικά κάτι τέτοιο.

Στα σημαντικότερα σημεία η επιστολή αναφέρει:

«Οι ανθρώπινες ζωές υπερέχουν πάντων, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης των Αγώνων. Η ΔΟΕ θέλει να αποτελέσει μέρος της λύσης. Ως εκ τούτου, έχουμε καταστήσει βασική μας αρχή τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα τηρήσουμε αυτό σε όλες τις αποφάσεις μας σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020.

Ως επιτυχημένοι αθλητές, ξέρετε ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε, ακόμα και αν η ευκαιρία να πετύχουμε φαίνεται να είναι πολύ μικρή. Η δέσμευσή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 βασίζεται σε αυτή την εμπειρία. Η εμπειρία μας ως αθλητών πρέπει να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις. Για τον λόγο αυτό σκεφτόμαστε σε διαφορετικά σενάρια και τα προσαρμόζουμε σχεδόν μέρα με τη μέρα. Η βάση μας είναι πως σήμερα μια τελική απόφαση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων 'Τόκιο 2020' θα ήταν πρόωρη. Αντίθετα με άλλες αθλητικές διοργανώσεις, η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί εξαιρετικά περίπλοκη πρόκληση. Η περαιτέρω μελέτη διαφορετικών σεναρίων θα χρειαζόταν την πλήρη δέσμευση και συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020 και των ιαπωνικών αρχών, καθώς και όλων των Διεθνών Ομοσπονδιών και των Εθνικών Ολυμπιακών Ολυμπιακών Επιτροπών και όλων των ενδιαφερομένων φορέων.

Υπό το φως της επιδείνωσης της παγκόσμιας κατάστασης και στο πνεύμα της κοινής δέσμευσής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ ξεκίνησε σήμερα το επόμενο βήμα στα σενάριά μας. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά και είμαστε βέβαιοι ότι θα ολοκληρώσουμε αυτές τις συζητήσεις εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων. Ως συνάδελφοι Ολυμπιονίκες, ελπίζω ότι μπορείτε να κατανοήσετε την πρόκλησή μας και να δεχτείτε να υποστηρίξετε τις αρχές μας, που είναι να προστατεύσουμε την υγεία των οικογενειών σας και όλων και να κρατήσετε ζωντανό το Ολυμπιακό σας όνειρο».

Σίνζο Άμπε: "Το συντομότερο δυνατόν..."

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε μιλώντας στο ιαπωνικό Κοινοβούλιο είπε ότι το καλύτερο θα ήταν η απόφαση της ΔΟΕ να ληφθεί και να κοινοποιηθεί στο Τόκιο το συντομότερο δυνατόν, αποκλείοντας, παράλληλα, την ακύρωση της διοργάνωσης.

Τα τρία προφανή σενάρια αναβολής είναι: Να διεξαχθούν οι αγώνες προς στο τέλος του χρόνου, το επικρατέστερο την ίδια ημερομηνία (24 Ιουλίου) το 2021 και το τρίτο να γίνουν το 2022, όπως πρότεινε κι ο Αμερικανός "χρυσός" Ολυμπιονίκης Καρλ Λιούις.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις