Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με κρατικές εγγυήσεις η Σάλκε αποφεύγει τη χρεοκοπία

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν το ποσό της εγγύησης ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ

Δέσμευση ότι θα λάβει κρατική εγγύηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, έλαβε η Σάλκε από το υπουργείο Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. 

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, το ποσό της εγγύησης ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ.

Η Σάλκε είχε ήδη κλείσει το οικονομικό έτος 2019 με υποχρεώσεις συνολικού ύψους 197 εκατ. ευρώ, ενώ η πανδημία Covid-19 επιδείνωσε την κατάσταση λόγω της έλλειψης εισιτηρίων και χαμηλότερων εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. 

Στα τέλη Ιουνίου παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας (η οποία τερμάτισε στη 12 θέση), Κλέμενς Τούνιες, αφήνοντας τον σύλλογο του Ρουρ υπερχρεωμένο.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η περιουσία του πρώην πλεόν προέδρου της Σάλκε εκτιμάται από το Forbes στα 1,78 δισ ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις