Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ένα βήμα πίσω από τον Τραμπ;

ΑΜΠΕ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας

Την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση στο Χονγκ Κονγκ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την καθυστέρηση της επιβολής δασμών σε μια σειρά κινεζικών προϊόντων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ εξαίρεσε άλλα προϊόντα από ένα νέο γύρο φόρων εισαγωγής. Στα αγαθά που εξαιρέθηκαν συμπεριλαμβάνονται κινητά τηλέφωνα, λάπτοπ, κονσόλες και βιντεοπαιχνίδια καθώς και ορισμένα προϊόντα ένδυσης. Στη σχετική ανακοίνωση, η αμερικανική κυβέρνηση επικαλείται, μεταξύ άλλων, λόγους εθνικής ασφαλείας.

Η Wall Street καλωσόρισε τη συγκεκριμένη απόφαση, με τον βασικό βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να σημειώνει άνοδο 1,75% και τη μετοχή της Apple, που μεγάλο κομμάτι τής παραγωγής της βρίσκεται στη Κίνα, να σημειώνει κέρδη 5%. Από οικονομικούς αναλυτές η συγκεκριμένη απόφαση ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια του Αμερικανού Προέδρου να ανατρέψει τις προβλέψεις της Bank of America αλλά και της Goldman Sachs για ύφεση στην αμερικανική οικονομία μέχρι τις εκλογές του 2020.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις