Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών

Απόλυτη πλειοψηφία με 365 έδρες εξασφαλίζει το Συντηρητικό Κόμμα υπό τον Μπόρις Τζόνσον έναντι 203 των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν

Αψηφώντας την βροχή και το κρύο οι Βρετανοί προσήλθαν μαζικά στις κάλπες για να αναδείξουν τα 650 μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η προσέλευση είναι μεγάλη και σε πολλά εκλογικά κέντρα στο Λονδίνου, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως το Κέιμπριτζ, το Μάντσεστερ, το Κάντερμπερι, έχουν αναφερθεί ουρές και αναμονή μέχρι μία ώρας, κάτι που ενισχύει την πρόβλεψη για μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις σημερινές εκλογές. 46 εκατομμύρια είναι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

 
 

 

 
 

 

 

Το αποτέλεσμα του κοινού exit poll:

Conservatives: 368
Labour: 191
SNP: 55
Liberal Democrats: 13
Plaid Cymru: 3
Greens: 1
Brexit party: 0
Others: 22

Εργατικοί: Είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να γίνουν κρίσεις για το αποτέλεσμα

Είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν χθες Πέμπτη στη Βρετανία ή να εξαχθούν συμπεράσματα, δήλωσε εκπρόσωπος των Εργατικών, λίγη ώρα μετά τη μετάδοση exit poll που θέλει τους Συντηρητικούς, το κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, να κερδίζει την αναμέτρηση με ευρεία πλειοψηφία.

«Φυσικά, γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτές θα είναι δύσκολες εκλογές, με το Brexit να κυριαρχεί στις σκέψεις πολλών ανθρώπων και τη χώρα μας ολοένα πιο πολωμένη».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις