Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ανατολική Λιβυή

Οι αρχές που διοικούν την ανατολική Λιβύη επιβεβαίωσαν σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού, παρά τις προσπάθειες να κλείσουν τα σύνορα και να επιβάλουν μια απαγόρευση της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού

Η Λιβύη έχει επιβεβαιώσει συνολικά 20 κρούσματα του Covid-19, τα οποία έχουν καταγραφεί στις δυτικές περιοχές της χώρας που ελέγχονται από την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA).

Ο ΟΗΕ και οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν καλέσει τα εμπλεκόμενη μέρη στον πόλεμο να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, αλλά οι μάχες έχουν ενταθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες και βλήματα έπληξαν χθες ένα νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Τρίπολη, που ελέγχεται από την GNA.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, που στηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και την Ρωσία, επιχειρεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο να καταλάβει την λιβυκή πρωτεύουσα.

Οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρουν ότι η Λιβύη είναι φτωχά εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει ένα ξέσπασμα του νέου κορονοϊού καθώς το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών έχει υποστεί ζημιές από χρόνια μαχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις