Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ισπανία: Πάνω από 8.000 νεκροί στους οίκους ευγηρίας

Πρόστιμο σε άστεγο από τον δεξιό δήμο της Μαδρίτης

Μια πραγματική σφαγή 8.138 ηλικιωμένων δείχνουν τα στοιχεία που έχουν καταγράψει στους οίκους ευγηρίας οι Περιφέρειες της Ισπανίας, εκ των οποίων πάνω από το 50% στη Μαδρίτη, που πληρώνει το μεγαλύτερο τίμημα. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος παρ' όλο που έχουν συμπεριληφθεί στα θύματα τόσο αυτά που έκαναν το τεστ για τον ιό όσο και αυτά που εμφάνισαν κλινικά συμπτώματα του ιού χωρίς να έχουν κάνει τεστ. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ισπανικών Περιφερειών, το 2019 υπήρχαν στην Ισπανία 372.985 άτομα που ζούσαν σε 5.417 οίκους ευγηρίας ή κέντρα της τρίτης ηλικίας.

Η αστυνομία της Μαδρίτης έδωσε πρόστιμο στον 58χρονο Π. Μαγί γιατί είναι άστεγος την εποχή της πανδημίας, αφού η δεξιά δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει στην πράξη στη τύχη τους περίπου 650 άστεγους που κοιμούνται στον δρόμο, από τους 2.772 συνολικά άστεγους της πόλης. Ο Μαγί όχι μόνο δεν μπόρεσε να βρει ένα από τα ελάχιστα δημοτικά καταλύματα την εποχή της πανδημίας, αλλά δεν κάνει μπάνιο εδώ και ενάμιση μήνα, γιατί ο δήμος έκλεισε τα δημόσια μπάνια, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με 50 λεπτά.

Η περιφερειακή και δημοτική αρχή της Μαδρίτης έχει αδιαφορήσει για τους άστεγους, ενώ εκπρόσωποι συνδικάτων των κοινωνικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών έχουν καταγγείλει ότι οι δεξιές αρχές της Περιφέρειας και του δήμου αντιμετωπίζουν τους ευάλωτους ως ένα επιπλέον έξοδο που δεν πρέπει να κάνουν.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις