Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ψηφίζουν σήμερα οι Χιλιανοί

Προεδρικές εκλογές σήμερα στην Χιλή. Μεγάλο Φαβορί η Μπατσελέτ

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, μετά την αναβολή της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία μετατίθεται τελικώς για τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και η τρόικα χρειάζονται και άλλο χρόνο προετοιμασίας πριν από την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων, ενώ υπήρξε επίκληση και των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μετά τη συνάντησή του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο, αναμένεται να συσκεφθεί εκ νέου υπό τον Πρωθυπουργό το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Εξάλλου, λίγο πριν τις 9 μ.μ. του Σαββάτου ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη την οποία είχε συγκαλέσει ο Αντώνης Σαμαράς εν όψει των διαβουλεύσεων με την τρόικα.

Η σύσκεψη διήρκεσε τρεις ώρες, με τον Πρωθυπουργό παρόντα τις πρώτες δύο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έγινε εφ' όλης της ύλης συζήτηση και η σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε οριζόντια μέτρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί δράσεις, με στόχο τη μείωση της τιμής προϊόντων στην αγορά σε είδη που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας , ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης , ο αναπληρωτης υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μαυραγάνης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις