Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όλαφ Σολτζ: Οι σταθερές συντάξεις θα αποτρέψουν έναν Γερμανό Ντόναλντ Τραμπ

EPA

Οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία πιέζουν για εγγυημένο ύψος στις συντάξεις έως το 2040 ως μέτρο αναχαίτισης

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτζ, που προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, προειδοποίησε πως θα αναγάγει το ζήτημα του ύψους των συντάξεων σε κεντρικό θέμα στις επόμενες εθνικές εκλογές του 2021, εκτός εάν οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ συμφωνήσουν για τα εγγυημένα επίπεδα συντάξεων μέχρι το 2040.

Σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Μπιλντ αμ Ζόνταγκ(Bild am Sonntag), ο Σολτζ δηλώνει πως η εγγύηση σταθερών συντάξεων αποτελεί την πρώτιστη προτεραιότητα του κόμματός του, το οποίο έχει δει τα ποσοστά του να πέφτουν στο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδό τους μετά τις εκλογές του 2017.

Η κυβερνητική συμμαχία έχει συμφωνήσει να διατηρήσει σταθερό το ύψος των συντάξεων έως το 2025, όμως ο Σολτς δηλώνει στην συνέντευξή του πως το κόμμα του ασκεί πιέσεις ώστε οι εγγυήσεις αυτές να διατηρηθούν και για την δεκαετία του ’30.

Με αυτό το μέτρο, υπογραμμίζει ο υπουργός, η Γερμανία θα αναχαιτίσει την αύξουσα υποστήριξη στα λαϊκιστικά κόμματα.

«Η παγκοσμιοποίηση και η ψηφιακή επανάσταση δημιουργούν πλούτο, αλλά επίσης μεταβάλλουν τον κόσμο μας με ραγδαίους ρυθμούς. Οι πολίτες μας αναμένουν, αναλόγως, από εμάς να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους εξασφαλίσουμε ότι θα ζουν καλά», προσθέτει ο Σολτς στη συνέντευξή του.

«Οι σταθερές συντάξεις θα αποτρέψουν έναν Γερμανό Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε, κάνοντας αναφορά στο ρεύμα κατά του πολιτικού κατεστημένου που έφερε τον Αμερικανό πρόεδρο στην εξουσία.

Εάν οι Χριστιανοδημοκράτες αρνηθούν να διατηρηθούν σταθερές οι συντάξεις έως το 2040, το ζήτημα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο μίας μεγάλης πολιτικής μάχης, προειδοποίησε ο Σολτζ. «Τότε θα αποφασίσουν με τις ψήφους τους οι πολίτες», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Φως και δικαιοσύνη

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα. Για να τα λέμε όπως είναι: ο άνθρωπος πέθανε από την...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο