Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Πολωνία εξετάζουν οι ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα ότι εξετάζει «πολύ σοβαρά» το ενδεχόμενο εγκατάστασης μιας μόνιμης αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Πολωνία.

«Το εξετάζουμε αυτό πολύ σοβαρά» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ υποδεχόταν στο Οβάλ Γραφείο τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα.

«Η Πολωνία είναι έτοιμη να συμβάλει με σημαντικό τρόπο ώστε οι ΗΠΑ να έχουν παρουσία στην Πολωνία» συμπλήρωσε. «Εάν είναι έτοιμοι να το κάνουν, είναι κάτι για το οποίο σίγουρα θα μιλήσουμε» επισήμανε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η δήλωση του Τραμπ έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του πολωνού υπουργού Άμυνας Μάριους Μπλαζκάκ ότι η χώρα του μπορεί να πληρώσει έως και 2 δισ. δολάρια για τη δημιουργία μόνιμης αμερικανικής βάσης στη χώρα.

Αναφερόμενη στο ζήτημα, η Ρωσία έχει επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί εναντίον της συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της, υποστηρίζοντας ότι αυτή η κίνηση υπονομεύει τη σταθερότητα της περιοχής και οδηγεί σε νέο αγώνα εξοπλισμών.

 

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Sputnik

 

Δείτε όλα τα σχόλια