Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λέγκα, Κ5Α και Φόρτσα Ιτάλια "αθωώνουν" τον Σαλβίνι

Για απαγωγή 177 μεταναστών

Ο Ματέο Σαλβίνι δεν θα λογοδοτήσει για την απαγωγή και κράτηση των 177 μεταναστών στο ιταλικό πλοίο Ντιτσιότι επί πέντε ημέρες στο λιμάνι της Κατάνιας τον Αύγουστο του 2018 χάρη στην ψήφο της Επιτροπής των 23 γερουσιαστών που αποφάσισε να μην προχωρήσει στην άρση της ασυλίας του. Την ίδια στιγμή, οι γονείς του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντζι βρέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό για απάτη σε πλαστή πτώχευση.

Κατά της άρσης της ασυλίας του Σαλβίνι είχαν ταχθεί πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής οι 4 γερουσιαστές της Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο γερουσιαστής των φασιστοειδών Αδελφών της Ιταλίας, οι 4 της Λέγκας, ο γερουσιαστής από αυτονομιστικό κόμμα και οι 7 γερουσιαστές του Κ4Α, αλλά ψήφισαν μόνο έξι εξαιτίας της γέννας μιας γερουσιαστού το προηγούμενο βράδυ, δηλαδή 17 από τα 23 μέλη της Επιτροπής. Οι 4 γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, ο γερουσιαστής των Ελεύθερων και Ίσων και ένας πρώην γερουσιαστής του Κ5Α ψήφισαν υπέρ. Η Γερουσία θα πρέπει να ψηφίσει έως τις 25 Μαρτίου εάν αποδέχεται ή όχι την πρόταση της Επιτροπής.

Η πλειοψηφία των μελών του Κινήματος Πέντε Αστέρων (Κ5Α), δηλαδή 30.948 άτομα ή το 59%, διαμέσου μιας επεισοδιακής ψηφοφορίας από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Ρουσώ, αποφάσισαν να στηρίξουν τον Σαλβίνι ζητώντας από τους γερουσιαστές του Κινήματος να ψηφίσουν εναντίον της άρσης της ασυλίας του και της προσαγωγής του σε δίκη, ενώ 21.469 ή το 40,95% των μελών ψήφισε υπέρ, καταγράφοντας μια de facto φάκτο σύγκρουση στο εσωτερικό ενός πολιτικού χώρου που είχε κάνει τη διαφάνεια σημαία του κατά της πολιτικής και της κάστας.

Ανάλογα προβλήματα διαφάνειας αντιμετωπίζει και η Κεντροαριστερά μετά την απόφαση των εισαγγελικών αρχών να θέσουν σε κατ’ οίκον περιορισμό τους γονείς του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντζι με τις κατηγορίες πλαστής πτώχευσης και την έκδοση πλατών τιμολογίων αξίας 700.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, στη Βενετία και την περιφέρειά της οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 50 άτομα για συμμετοχή στην Καμόρα, μεταξύ των οποίων και τον δήμαρχο της Ερακλέα, ενώ στη Ρώμη συνελήφθησαν 13 άτομα για παράνομη μεταφορά απορριμμάτων.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο