Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μισή συγγνώμη από τον Όρμπαν

Το ΕΛΚ απέναντι στον καθρέφτη

Επιμένοντας στις ξενοφοβικές θέσεις του ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν ζήτησε χθες μισή... συγγνώμη από τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις προσωπικές επιθέσεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί μαζί τους στα θέματα της μετανάστευσης, της προστασίας της χριστιανικής κουλτούρας καθώς και στο όραμα για την Ευρώπη.

Με επιστολές προς τους 13 δεξιούς ηγέτες που κίνησαν τη διαδικασία για τον αποκλεισμό του κόμματός του Fidesz από την πολιτική ομάδα του ΕΛΚ ο Όρμπαν ζήτησε συγγνώμη για τη δήλωση που έκανε στη γερμανική εφημερίδα "Welt am Sonntag", στην οποία χαρακτήρισε τους επικριτές του "χρήσιμους ηλίθιους", εξηγώντας ότι "στην πραγματικότητα είναι μια φράση του Λένιν, με την οποία σκόπευα να επικρίνω μια συγκεκριμένη πολιτική και όχι κάποιους πολιτικούς". Επιμένοντας στην πολιτική του απέναντι στην Ε.Ε. ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν θα ήταν λογικό να επιλυθούν οι διαφωνίες με τον αποκλεισμό του κόμματός του από την πολιτική οικογένεια του ΕΛΚ κατά τη σύνοδο της 20ής Μαρτίου.

Τον ελιγμό του Όρμπαν είχε προαναγγείλει ο επικεφαλής υποψήφιος του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές Μάνφρεντ Βέμπερ λέγοντας ότι είδε "σημάδια καλής θέλησης" κατά την προχθεσινή συνάντησή τους στη Βουδαπέστη. Ωστόσο τα φιλοκυβερνητικά μέσα της Ουγγαρίας συνέχισαν και χθες τις επιθέσεις εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και των Βρυξελλών.

 

Δείτε όλα τα σχόλια