Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Α. Μέρκελ: Πολλοί ανησυχούν για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και εμού

"Αυτό με κάνει να έχω ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης, για να ασχοληθώ από κοινού με άλλους με τη μοίρα της Ευρώπης», όπως τόνισε. Παράλληλα, η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσε μετ΄επιτάσεως την καλή της σχέση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν - παρά τις προφανείς διαφορές. Απέκρουσε, επίσης, την κατηγορία ότι βάζει φρένο στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Η καγκελάριος Ά. Μέρκελ (CDU), μιάμιση εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, τονίζει σε συνέντευξή της στην Sueddeutsche Zeitung ότι θα δραστηριοποιηθεί ακόμα περισσότερο υπέρ του μέλλοντος της Ευρώπης. "Πολλοί ανησυχούν για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και εμού », είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα του Μονάχου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι πιθανό να προκαλέσει με την συνέντευξή της αυτή εικασίες για ενδεχόμενη μεταπήδησή της στην Ευρώπη στην περίπτωση πρόωρων εκλογών στην Γερμανία, αναφέρει το dpa.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είχε καταστήσει τον Απρίλιο σαφές ότι θεωρεί δυνατό να αναλάβει μετά την θητεία της στην καγκελαρία έναν ευρωπαϊκό ρόλο: «Δεν μπορώ καθόλου να φανταστώ ότι η Α. Μέρκελ θα εξαφανιστεί από προσώπου γης. Δεν είναι μόνο μια σεβαστή προσωπικότητα, αλλά ένα συνολικό έργο τέχνης», είχε πει σε συνέντευξή του και είχε προσθέσει ότι διαθέτει «εξαιρετικά υψηλού επιπέδου κατάρτιση» για κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα.

Οι εικασίες φέρουν την κ. Μέρκελ να διαδέχεται τον Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου μπορεί να φέρει την μεγάλη εμπειρία της ως διαπραγματεύτριας, καταλήγει το dpa.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις