Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιφασιστικό μήνυμα: «Από το Βερολίνο, με αγάπη»

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Βερολίνο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

«Σιγά μη φοβηθώ». Τα παιδιά που κρατούν το πανώ είναι παιδιά του πολύχρωμου, πολυεθνικού Βερολίνου, και διαδηλώνουν μαζί με τους γονείς τους, με τους φίλους των γονιών τους, με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Βερολίνου, και με άλλους Βερολινέζους αντιφασίστες, ενάντια στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.Επί δυόμισι ώρες, ακριβώς απέναντι από το μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην καρδιά του Βερολίνου, εκεί που σημάδια του ναζισμού διατηρούνται ανεξίτηλα, ώστε κανείς να μην μπορεί να ξεχάσει τις θηριωδίες του Τρίτου Ράιχ, οι διοργανωτές της αντιναζιστικής συγκέντρωσης απέτισαν φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα, έπαιξαν τη μουσική του, κυρίως όμως μίλησαν για τους δολοφόνους του, για «τη νεοναζιστική συμμορία με το κάλπικο όνομα Χρυσή Αυγή».

Μίλησαν στα γερμανικά, στα αγγλικά, στα ελληνικά. Για να καταλαβαίνουν οι ντόπιοι, για να καταλαβαίνουν οι ορδές των τουριστών που περνούσαν από το σημείο και κοντοστέκονταν, για να καταλαβαίνουν και οι καινούργοι μετανάστες Έλληνες που ελπίζουν να βρουν μια δουλειά στη γερμανική πρωτεύουσα.

 

«Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, στο σύμβολο του ναζιστικού εφιάλτη, που ενταφιάστηκε σ αυτή την πόλη για πάντα, για να βροντοφωνάξουμε ότι δεν θα αφήσουμε αυτόν τον εφιάλτη να ξαναγγενηθεί στην πατρίδα μας», έγεγαν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις