Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μητροπολίτης Περιστερίου στον αγιασμό: Οι άθεοι και οι αλλόθρησκοι να πάνε πίσω

Τις μεσαιωνικές αντιλήψεις και πρακτικές που βρίσκουν προσοδοφόρο έδαφος από εκπροσώπους της εκκλησίας ακόμα και μέσα στα σχολεία αποδεικνύει για ακόμα μια φορά η καταγγελία της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο μητροπολίτης Κλήμης Περιστερίου δεν δίστασε, παρουσία γονέων, εκπαιδευτικών και της δημοτικής αρχής, να επιπλήξει μαθητές του 12ου ΓΕΛ Περιστερίου που δεν έκαναν τον σταυρό τους κατά τη διάρκεια του αγιασμού.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να απαιτήσει εξοργισμένος από τους «άθεους και αλλόθρησκους» μαθητές να αποχωρήσουν και να πάνε στο πίσω μέρος του προαύλιου χώρου. «Οι άθεοι και οι αλλόθρησκοι να πάνε πίσω» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης, όταν μαθητής του σχολείου του είπε πως δεν είναι θρησκευόμενος και για αυτό τον λόγο δεν έκανε τον σταυρό του.

Η συμπεριφορά του μητροπολίτη Κλήμη «εκθέτει το σύνολο της Εκκλησίας» τονίζει η συλλογικότητα που δημοσιοποίησε την καταγγελία διευκρινίζοντας μάλιστα πως προέρχεται από την κορυφή της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, καθώς πρόσφατα διατέλεσε αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι η «προτροπή» αυτή του μητροπολίτη έμεινε αναπάντητη από τη διευθύντρια του σχολείου και τη δημοτική αρχή προκαλεί θυμό και αγανάκτηση, μιας και δεν υπήρξε καμία αντίδραση στη διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική του.

«Η δημοτική μας αρχή πρέπει να αντιληφθεί πως εκπροσωπεί την Πολιτεία και όχι κάποια τοπική ακροδεξιά παραεκκλησιαστική αδελφότητα, άρα μέσα στον σχολικό χώρο οφείλει να μην επιτρέπει εκδηλώσεις θρησκευτικού ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και διακρίσεων έστω κι αν εκπορεύονται (δυστυχώς...) από ταγούς της ιεραρχίας» τονίζει η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, ενώ καλεί τη γυμνασιάρχη του σχολείου να «προστατεύει τους μαθητές της από φραστικές επιθέσεις και προσβολές εξωτερικών παραγόντων, όποιοι κι αν είναι αυτοί».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις