Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα επιχειρούν συνδικαλιστές της Αστυνομίας (Video)

«Μια αποτύπωση μιας συγκεκριμένης στιγμής, η φωτογραφία» δήλωσε στο Kontra Channel ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Νίκος Ρήγας προσπαθώντας να αιτιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αστυνομικής βαρβαρότητας χθες μετά την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

«Από την φωτογραφία μπορείτε να ακαταλάβετε ότι οι υπόλοιποι συνάδερφοι τον έχουν πιάσει;» ρώτησε αρχικά σαν να μην καταλαβαίνουμε όλοι τι βλέπουμε. 

"Η βία είναι κάτι που πρέπει να αποδειχθεί" είπε μεταξύ άλλων.

Μετά επικαλέστηκε μια κατάσταση «πολέμου και μάχης»... και τους "καμμένους αστυνομικούς" όλων των προηγούμενων χρόνων (μια κλισέ απάντηση για την αστυνομική βία) λες και πρόκειται όχι για την διαφύλαξη της τάξης αλλά ένα μπρα ντε φερ δυνάμεων καταστολής και νεαρών.

«Σε μια κατάσταση πολέμου και μάχης που δεν την έχετε ζήσει αλλά την ζούμε εμείς οι αστυνομικοί. Κάποια αποτύπωση στιγμής είναι κάτι όχι σίγουρο ότι έχει συμβεί.»

Μετά τους «ελέγχους» στους οποίους υπόκεινται η Αστυνομία, που όπως φαίνεται δεν καταλήγουν ποτέ πουθενά όταν τα περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας επαναλαμβάνονται... με τελευταία "αναβάθμιση" των μεθόδων το «ξεγύμνωμα» διαδηλωτών.

«Στην Αστυνομία προΐστανται εισαγγελικός λειτουργός, από το Εσωτερικών υποθέσεων, ποινικά δικαστήρια, από την κοινή γνώμη, τα ΜΜΕ. Είμαστε ένας φορέας που μόνο ελεγχόμαστε» είπε μεταξύ άλλων ακατάληπτων.

«Συχνά οδηγούμαστε σε πειθαρχικούς ελέγχους αλλά το μόνο που έχει μείνει είναι η φωτογραφία της στιγμής» γιατί όπως είπε «δεν υπάρχει κάτι στα ποινικά δικαστήρια, ούτε στα πειθαρχικά δίκαια». «Το μόνο που μένει είναι η εικόνα εκείνης της στιγμής που έχει παιχτεί από κάποιους που έχουν τους δικούς τους λόγους».

Έκθετοι οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας που προσπαθούν με ακατάληπτα λόγια να δικαιολογήσουν την αγριότητα των δυνάμεων καταστολής.

Συντάκτης: avgi.gr

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις