Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Άφαντα τα σχολικά γεύματα σε τέσσερις δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους - Εξηγήσεις από το υπουργείο Παιδείας ζητούν οι δήμαρχοι - ΣΥΡΙΖΑ: Αδιακαιολόγητη καθυστέρηση, αδιαφορεί η κυβέρνηση

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις μήνες πέρασαν από την έναρξη του σχολικού έτους χωρίς μέχρι στιγμής να ξεκινήσει και το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων σε τέσσερις δήμους της υποβαθμισμένης Δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στους Δήμους Νεάπολης - Συκεών, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Κορδελιού - Ευόσμου και Ωραιοκάστρου.

Έντονες διαμαρτυρίες δημάρχων

Χθες ο «γαλάζιος» δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την υπόθεση αυτή και με επιστολή του στη διοικήτρια του ΟΠΕΚ Ξ. Παπασταύρου, την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και σε άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες διαμαρτύρεται εντόνως όχι μόνο για τη μη διανομή γευμάτων σε σχολεία του δήμου του, κάτι που όπως επισημαίνει έχει ως αποτέλεσμα να μη σιτίζονται 2.840 μαθητές και μαθήτριες, αλλά και για το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση. «Περί της μη διανομής γευμάτων αλλά και για τους λόγους μη διανομής δεν έχουμε ενημερωθεί ως δήμος από κανέναν μέχρι σήμερα» αναφέρει ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου και προσθέτει ότι «στον δήμο μας, στον οποίο κατοικούν φτωχοί πολίτες, που έχουν μεγάλη ανάγκη, λόγω της μη διανομής των γευμάτων δεν σιτίζονται 2.840 μαθητές. Ήδη παρήλθε η μισή και πλέον σχολική περίοδος και είναι άγνωστο αν και πότε θα αρχίσει η διανομή των γευμάτων». Στο πλαίσιο αυτό ζητά «την άμεση παρέμβαση κάθε αρμόδιου για την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου σοβαρού προβλήματος».

Αντίστοιχη επιστολή προς τη Ν. Κεραμέως και όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες έστειλε πριν λίγες ημέρες και ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, στην οποία τονίζει ότι 4.500 μαθητές και μαθήτριες στον δήμο του στερούνται των σχολικών γευμάτων και πως «για κάποιους μαθητές αυτά τα γεύματα είναι άκρως αναγκαία για τη σωστή σίτισή τους εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται οι οικογένειές τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκαπαίδευσης με έγγραφό της στα σχολεία στις 30.10.19 ενημέρωνε ότι σε ορισμένους δήμους θα καθυστερήσει η χορήγηση των σχολικών γευμάτων εξαιτίας προσφυγών που έγιναν στον σχετικό διαγωνισμό για τον ανάδοχο του έργου. Αλλά έκτοτε έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες και δεν υπάρχει κάτι νεότερο...

"Αδιαφορούν ΥΜΑΘ και πρωθυπουργικό γραφείο"

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη» αυτήν την καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος και καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους μαθητές και στις μαθήτριες. Καταλογίζει «αδιαφορία» για την επίλυση του θέματος τόσο στον ΥΜΑΘ Θ. Καράολγου όσο και στη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μ. Αντωνίου, που δεν φαίνεται να έχουν ασχοληθεί μ’ αυτό το σοβαρό ζήτημα και σημειώνει πως «η Ν.Δ. και στην περίπτωση αυτή δείχνει πως πρωταρχικός σκοπός της πολιτικής της είναι να κατεδαφίσει εντελώς ό,τι θυμίζει κοινωνικό κράτος και ό,τι θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως η κυβέρνηση με τη μη υλοποίηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων εκδικείται τους κατοίκους της υποβαθμισμένης Δυτικής Θεσσαλονίκης επειδή στις εκλογές του Ιουλίου ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις