Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καταγγέλλουν κομματικά κριτήρια στις αλλαγές στην ιεραρχία του νοσοκομείου "Άγιος Παύλος"

Ενημέρωση των εργαζομένων σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Τρεις ημέρες αφού ανέλαβε ο διοικητής, προχώρησε σε 60 μετακινήσεις – αλλαγές στο προσωπικό και καθαίρεσε όλη τη διοίκηση

Με «ραβασάκι» από τη ΝΔ φαίνεται ότι πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» ο νέος διοικητής του, αφού, μετά από μόλις τρεις ημέρες και χωρίς να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, προχώρησε σε 60 μετακινήσεις - αλλαγές στο προσωπικό του νοσοκομείου και καθαίρεσε όλη την ιεραρχία που υπήρχε εν μιά νυκτί...

Όπως είναι φυσικό, η συμπεριφορά του αυτή προκάλεσε σάλο στο νοσοκομείο, με τους εργαζόμενους να τον κατηγορούν ότι λειτούργησε με καθαρά κομματικά κριτήρια και εκδικητική διάθεση. Χθες το νοσοκομείο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχαν και βουλευτές Θεσσαλονίκης, και, στη συνάντηση που είχαν με τους εργαζόμενους, οι τελευταίοι τους ενημέρωσαν ότι ο νέος διοικητής, χωρίς καμία συνεννόηση με τα θεσμικά όργανα και χωρίς να ενημερώσει ούτε καν την υποδιοικήτρια, «καθαίρεσε το σύνολο της ιεραρχίας στη νοσηλευτική υπηρεσία, ενώ άλλαξε ταυτόχρονα προϊστάμενες και υπεύθυνες σε όλα σχεδόν τα τμήματα». Τόνισαν ότι οι ίδιοι δεν αμφισβητούν το γεγονός πως η κάθε νέα διοίκηση μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές και μετακινήσεις προσωπικού, αλλά καταγγέλλουν τον τρόπο και τις μεθοδεύσεις με τις οποίες έγιναν αυτές οι αλλαγές. Σημείωσαν δε πως ο διοικητής προχώρησε στις αλλαγές «χωρίς να γνωρίζει το προσωπικό και μόλις τρεις μέρες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του»!

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον διοικητή να πάρει πίσω τις αποφάσεις του επειδή δημιουργούν έντονη δυσαρέσκεια στο προσωπικό και δυσλειτουργία στο νοσοκομείο και στη συνέχεια ας προχωρήσει στις όποιες αλλαγές κρίνει ο ίδιος, αφού όμως πρώτα ενημερωθεί και θέσει αξιοκρατικά κριτήρια.

«Διαφορετικά θα δημιουργηθούν υποψίες και τριβές, θα αδικηθούν άνθρωποι, θα κινδυνεύσει η λειτουργία κάποιων τμημάτων και όλα αυτά θα αποβούν εις βάρος των πολιτών, καταναλωτών υπηρεσιών Υγείας», του επισήμαναν. Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο Χρήστος Δουίτσης, γραμματέας της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης, οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Δώρα Αυγέρη, καθώς και στελέχη από τον χώρο της Υγείας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε

Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο