Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μετακινήσεις εργαζομένων μέσω "εξωθεσμικής διοίκησης"

Υπάλληλοι υπηρεσιών κατηγορούν στενό συνεργάτη του δημάρχου για μεθοδεύσεις με στόχο την προώθηση συγκεκριμένων εκλεκτών

Θεσσαλονίκη: Το «φύγε εσύ, έλα εσύ» που γίνεται τους τελευταίους μήνες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης έχει ανεβάσει στα «κάγκελα» τους υπαλλήλους πολλών υπηρεσιών που μετακινούνται από τη θέση τους χωρίς καμία εξήγηση από τη διοίκηση. Μάλιστα, καταγγέλλουν για τις αποφάσεις αυτές μια «εξωθεσμική διοίκηση» και ρίχνουν τα βέλη τους προς συγκεκριμένο στενό συνεργάτη του δημάρχου, τον οποίο κατηγορούν ότι προσπαθεί να ελέγξει τις υπηρεσίες τοποθετώντας γνωστά του άτομα στα πόστα τους.

Μετά το πρώτο κύμα μετακινήσεων, στο «στόχαστρο» του συγκεκριμένου συνεργάτη του Κ. Ζέρβα μπήκαν τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Τελών και ΤΑΠ. Εν μία νυκτί μετακινήθηκαν χωρίς καμία εξήγηση πέντε υπάλληλοι του Τμήματος ΤΑΠ και η προϊσταμένη του, ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκαν και άλλοι επτά υπάλληλοι από το ίδιο τμήμα, για να έρθουν έξι άλλοι που δούλευαν σε άλλες υπηρεσίες, εκ των οποίων η μία προορίζεται κατά τους εργαζόμενους και για προϊσταμένη...

Εκπρόσωποι των εργαζόμενων καταγγέλλουν μάλιστα διάφορες μεθοδεύσεις που γίνονται για να αναλάβουν τα ηνία οι «εκλεκτοί» συνεργατών του δημάρχου. Όπως υποστηρίζουν, επτά υπάλληλοι του ΤΑΠ, οι οποίοι βαθμολογικά βρίσκονται σε υψηλότερη θέση από τους υπαλλήλους που μετακινήθηκαν στο συγκεκριμένο τμήμα, κλήθηκαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση παραίτησης από το δικαίωμα της αναπλήρωσης του προϊσταμένου που έχουν ως αρχαιότεροι υπάλληλοι στην υπηρεσία, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος. Θεωρούν ότι ο Κ. Ζέρβας, υποκινούμενος από συνεργάτες του, επιδιώκει να παύσει τους γενικούς διευθυντές των υπηρεσιών ώστε η «εξωθεσμική παρέα» του να αναλάβει τον έλεγχο. Για τον σύλλογο εργαζομένων αυτό αποτελεί επιστροφή οργάνωσης της δεκαετίας του '50. Η διοίκηση του δήμου ισχυρίζεται ότι οι μετακινήσεις αυτές έγιναν για την εύρυθμη λειτουργία καίριων υπηρεσιών και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο