Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δήλωση υποστήριξης της πρωτοβουλίας "Just Transition" για λιγότερο άνθρακα έως το 2030

Υπέγραψε ο ΥΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης

Στην υπογραφή δήλωσης υποστήριξης της πρωτοβουλίας “Just Transition” για μια κοινωνικά και οικολογικά δίκαιη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλού άνθρακα έως το 2030, προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πνεύμα της επερχόμενης τον Σεπτέμβριο Συνόδου Κορυφής του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Κλιματική Δράση, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, σκοπός της προσπάθειας, που υποστηρίζεται και από άλλα κράτη - μέλη του ΟΗΕ, είναι η διαμόρφωση στρατηγικής για ισχυρή βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από κοινωνικό διάλογο, προσέλκυση επενδύσεων, προώθηση της καινοτομίας και καλλιέργεια σύγχρονων ικανοτήτων, ώστε να δημιουργηθεί προοπτική για όλους στο νέο παραγωγικό μοντέλο.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, αναφέρεται, συμβαδίζει απόλυτα με την έμφαση που δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην εξασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης, σύμφωνα και με τους παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), με αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές τρέχουσες περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής, και να διασφαλιστεί καλύτερο μέλλον για τις τωρινές και τις επόμενες γενιές.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται, το υπουργείο έχει ήδη κάνει λόγο για μια δίκαιη, σταδιακή μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή, λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες και την ανάγκη για ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα στις περιοχές αυτές. Στόχος, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι να συνδυαστεί η προστασία του περιβάλλοντος με τη δημιουργία πολλών χιλιάδων ποιοτικών θέσεων εργασίας, προς όφελος όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων, υιοθετώντας τις καλές διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις