Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Αντίδραση για το ψεύδος υπουργού Δικαιοσύνης Τσιάρα σχετικά με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών

Ως ψευδείς χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τροποποιούσε τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα υπέρ της ασυλίας τραπεζικών στελεχών, αλλά δεν πρόλαβε λόγω των εκλογών, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την τροποποίηση του άρθρου 390 του Ποινικού Κώδικα, δίνοντας ασυλία σε τραπεζικά στελέχη για κακουργηματικές πράξεις απιστίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η εν λόγω τροποποίηση θα γινόταν και από την προηγούμενη κυβέρνηση και την πρόλαβαν δήθεν οι εκλογές, κινούμενος στη λογική ότι ‘όλοι ίδιοι είμαστε’», σημειώνει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επίσης, κάνοντας λόγο για ψεύδος του υπουργού Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη κυβέρνηση που κατάρτισε και εφάρμοσε μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων και του ιδιωτικού χρέους, επιτυγχάνοντας μάλιστα την ισορροπία μεταξύ αποτελεσματικότητας και προστασίας του κοινωνικού και δημοσίου συμφέροντος. Παράλληλα, βελτίωσε την εταιρική διακυβέρνηση του τραπεζικού συστήματος συμβάλλοντας στην προσπάθεια εξυγίανσής του και επιστροφής του στη χρηματοδότηση της οικονομίας».

Παράλληλα, ο Ευ. Τσακαλώτος σχετικά με την «αποτελεσματικότερη χρήση των νομικών εργαλείων που έθεσε στη διάθεση των τραπεζών για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρθηκε στην ψήφιση της διάταξη του άρθρου 65 του Ν. 4472/2017, «με την οποία ρυθμίστηκαν ζητήματα ευθύνης των τραπεζικών στελεχών σε σχέση με τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης οφειλών και μόνο».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις