Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Χαρίτσης: Ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Οι υποσχέσεις της Ν.Δ. για επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς

Οι οικονομικά ασθενέστεροι, οι μικρομεσαίοι, οι έμποροι και οι καταστηματάρχες, οι οποίοι είδαν τον εορταστικό τους τζίρο να μειώνεται”, οι δήμοι και οι Περιφέρειες, είναι οι "χαμένοι" από τη διπλή συρρίκνωση, και του κοινωνικού μερίσματος αλλά και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό διαμήνυσε σε χθεσινή "on camera" δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν συνέχισε την επιταχυνόμενη, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, πορεία εκτέλεσης των δημοσίων επενδύσεων, αλλά, αντίθετα, κατάφερε να την αντιστρέψει πλήρως. Χαμένοι της κυβερνητικής αποτυχίας, οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και οι μικρομεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες, οι οποίοι είδαν τον εορταστικό τους τζίρο να μειώνεται.

“Χαμένοι επίσης και οι δήμοι και οι Περιφέρειες, καθώς πόροι ύψους 850 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι λείπουν ήδη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ίδια στιγμή που πλήθος έργων σε όλη τη χώρα έχουν οδηγηθεί σε κατάργηση, πάγωμα και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις”, πρόσθεσε ο Αλ. Χαρίτσης, και πρόσθεσε: “Οι υποσχέσεις της Ν.Δ. για 'μπουλντόζες', επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς”.

"Η Ν.Δ. επιβεβαίωσε την αναξιοπιστία της"

Ειδικότερα, η πλήρης δήλωση, όπως την έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

“Η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία της για άλλη μια φορά. Κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θυσιάζει τις δημόσιες επενδύσεις για να κάνει επιδοματική πολιτική μέσω του κοινωνικού μερίσματος.

Μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο διακυβέρνησης όμως πέτυχε το ακατόρθωτο: Συρρίκνωσε ταυτόχρονα και το κοινωνικό μέρισμα, αφήνοντας εκτός εκατομμύρια δικαιούχους, αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις περικόπτοντας το ΠΔΕ κατά 1,1 δισ. ευρώ κλείνοντας τη χρονιά με ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν συνέχισε την επιταχυνόμενη, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, πορεία εκτέλεσης των δημοσίων επενδύσεων, αλλά κατάφερε να την αντιστρέψει πλήρως.

Χαμένοι αυτής της κυβερνητικής αποτυχίας;

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και οι μικρομεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες, οι οποίοι είδαν τον εορταστικό τους τζίρο να μειώνεται.

Χαμένοι επίσης και οι δήμοι και οι Περιφέρειες, καθώς πόροι ύψους 850 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι λείπουν ήδη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ίδια στιγμή που πλήθος έργων σε όλη τη χώρα έχουν οδηγηθεί σε κατάργηση, πάγωμα και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Οι υποσχέσεις της Ν.Δ. για 'μπουλντόζες', επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς.

Το μόνο που επαληθεύεται είναι ο λαϊκισμός και η ανικανότητά της”.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο