Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Στα χέρια" για 500 εκατ. Σταϊκούρας - Βρούτσης

Eurokinissi

Παρά την προσπάθεια ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών να διαψεύσει την ηχηρή κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, έγκυρες πηγές της ΑΥΓΗΣ επιβεβαιώνουν ότι οι δύο άνδρες ήρθαν σε άγρια σύγκρουση.

Το ραντεβού των δύο -παρουσία των επιτελείων τους- διεξήχθη στις αρχές της εβδομάδας στο γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα, επί της οδού Νίκης. Οι διαφορές τους δεν άργησαν να έρθουν στην επιφάνεια, καθότι ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον Γιάννη Βρούτση ότι με τις «κινήσεις» που έκανε στο Ασφαλιστικό φορτώνει τον προϋπολογισμό του 2020 με επιπλέον 550 εκατ. ευρώ.

Τα 250 εκατ. αφορούν μερική χρηματοδότηση αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (εκκρεμούν πολλά περισσότερα). Επιπλέον 300 εκατ. (25 εκατ./μήνα) προκύπτουν για τις αυξήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που έχει υποσχεθεί ο Γ. Βρούτσης από τηλεοράσεως σε μικρή ομάδα συνταξιούχων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Χρ. Σταϊκούρας έφτασε έως του σημείου να κατηγορήσει τον συνάδελφό του (όπως και το επιτελείο του) για έλλειψη ικανοτήτων, θεωρώντας ότι δεν έδωσε σημασία στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα που φέρνουν οι αποφάσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "φωνές" που ακούστηκαν μεταφέρθηκαν από αυτήκοους μάρτυρες και στο πρωθυπουργικό γραφείο, με αποτέλεσμα η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο γραφείο του Γ. Βρούτση (στο πλαίσιο ελέγχου των υπουργών) να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου (η αντίστοιχη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη διεξήχθη κανονικά στο υπουργείο).

Μάλιστα, ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι υπήρξαν αντιδράσεις και από την πλευρά των θεσμών. Χθες, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι τόσο το υπουργείο όσο και οι θεσμοί δεν έχουν θέσει το παραμικρό δημοσιονομικό ζήτημα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως οι σχέσεις Βρούτση - Σταϊκούρα είναι εξαιρετικές.

Ωστόσο, οι πηγές της ΑΥΓΗΣ επιμένουν ότι το περιστατικό που προαναφέρθηκε είναι πέρα για πέρα ακριβές και έχει μεταφερθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., ενώ επιμένουν ότι το χάσμα μεταξύ των δύο είναι βαθύ...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε

Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο