Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μόλις στο 1 δισ. ευρώ το «κρατικό δάνειο» στις επιχειρήσεις

Από 2 έως 20 Απριλίου οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Μέσω Taxisnet θα πραγματοποιείται η υποβολή

Στο διάστημα από 2 μέχρι 10 Απριλίου θα υποβάλλονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή τού μόλις 1 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων. Αυτό προβλέπουν οι όροι εκείνοι που απαιτούνται προκειμένου να καταβληθεί στους δικαιούχους επιχειρηματίες η επιστρεπτέα προκαταβολή, όπως τους ανακοίνωσε, παράλληλα με τους νέους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ ο υφυπουργός Οικονομικών, οι αιτήσεις εκ μέρους των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων θα πρέπει να υποβάλλονται στο διάστημα από 2 Απριλίου (ήτοι από μεθαύριο Πέμπτη) μέχρι και τις 10 Απριλίου, δηλαδή έως και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος Taxisnet.

Όσον αφορά τους δικαιούχους, αυτοί είναι οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους. Η δε επιστρεπτέα προκαταβολή θα χορηγηθεί απευθείας από το κράτος μέσω του Τaxisnet και θα έχει πενταετή διάρκεια, ενώ προβλέπεται χαμηλό επιτόκιο και για το πρώτο έτος περίοδος χάριτος. Και στην περίπτωση αυτή απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του μέτρου αυτού ανακούφισης των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας από τον εργοδότη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις