Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Eurokinissi

Υπό την πίεση των προβλημάτων που έφεραν οι κυβερνητικές αποφάσεις εν μέσω πανδημίας, αλλά και προ αυτής, δημιουργώντας ασφυξία στους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρισμού, το ΥΠΕΝ αναβιώνει τη ρύθμιση επανασύνδεσης ευάλωτων νοικοκυριών

Υπό την πίεση των προβλημάτων που έφεραν οι κυβερνητικές αποφάσεις εν μέσω πανδημίας, αλλά και προ αυτής, δημιουργώντας ασφυξία στους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρισμού, το ΥΠΕΝ αναβιώνει τη ρύθμιση επανασύνδεσης ευάλωτων νοικοκυριών που έχουν αποσυνδεθεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, την οποία θέσπισε με νόμο το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επανενεργοποιώντας τον σχετικό ειδικό λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το ΥΠΕΝ μιλάει για “διεύρυνση στο δίχτυ ασφαλείας για τους ευάλωτους καταναλωτές”, λες και υπήρχε κάποιο άλλο ειδικό μέτρο που ελήφθη, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας, αλλά και νωρίτερα, δεδομένου ότι μετά τις υπέρογκες αυξήσεις τιμολογίων του Σεπτεμβρίου, που αποφάσισε η κυβέρνηση, πολλά νοικοκυριά είδαν τους λογαριασμούς τους να “φουσκώνουν”, ενώ και οι εργασιακές συνθήκες επιδεινώνονται παραπέμποντας στις δραματικές καταστάσεις της αδυναμίας εξόφλησης λογαριασμών με τις γνωστές συνέπειες και για τη συσσώρευση χρεών προς τη ΔΕΗ, έως το 2015...

Σε αυτό το πλαίσιο η ρύθμιση αφορά όλους όσοι έχουν αποσυνδεθεί έως και 30.4.2020 και κατά το ΥΠΕΝ εκτιμάται πως θα ενταχθούν 1.250 νοικοκυριά.

Παρότι δεν αναφέρεται το συνολικό ποσό ενίσχυσης, αν αναλογιστεί κάποιος ότι το 2018 από το πρόγραμμα ωφελήθηκαν περισσότερα από 4.000 ευάλωτα νοικοκυριά, με συνολικά πάνω από 15 εκατ., τότε με σχεδόν το ένα τρίτο των νοικοκυριών (έναντι του 2018), υπολογίζεται ποσό κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.

Γ.Μ.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο