Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δραματική πτώση τζίρου ως 82% στον τουρισμό Χαλκιδικής – Τί λένε οι επαγγελματίες

Η «βουτιά» στο τζίρο στα καταστήματα αλλά και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταλύματα και ξενοδοχεία είναι δραματική, αναφέρεται σε έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που δημοσιεύει ο Τύπος της Θεσσαλονίκης

Ο τζίρος στα καταλύματα, σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο, είναι περίπου 80 – 82% μειωμένος, ενώ τα καταστήματα, εμπορικά και υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχουν μείωση 50 – 55% μέσα στον Ιούνιο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίδης, αναφέρει: “Τα ευρήματα μας σαφώς και είναι απογοητευτικά και αποτυπώνουν την πολύ μειωμένη φετινή κίνηση στη Χαλκιδική φέτος. με τέτοια πτώση στους τζίρους, όπως καταλαβαίνετε, τα μαγαζιά και τα καταλύματα δεν μπορούν να επιβιώσουν”.

Και προσθέτει: “Είμαστε έτοιμοι από καιρό στη Χαλκιδική και είμαστε ακόμη αισιόδοξοι. Τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα, υπάρχουν έξτρα ασθενοφόρα σε Σιθωνία, Κασσάνδρα και Β. Χαλκιδική, όπως και ενίσχυση 15 εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ για να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες της εποχής. Όμως, ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι έχουν μεταθέσει τις ελπίδες τους για τον Αύγουστο”.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις