Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εμπαιγμός της κοινωνίας!

ICON

Φαίνεται πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει λάβει τα μαθήματα της οικονομικής κρίσης του 2010. Ούτε αντιλαμβάνεται σε ποια οικονομική κατάσταση εισέρχεται η χώρα. Ή μήπως εμπαίζει την κοινωνία;

Μεταξύ των προτάσεων της «επιτροπής Πισσαρίδη», οι βασικοί άξονες της οποίας γνωστοποιήθηκαν χθες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και παραγωγικούς φορείς, περιλαμβάνεται και η εξής: να δοθούν φορολογικά κίνητρα σε νοικοκυριά που επενδύουν μακροπρόθεσμα σε ελληνικές εταιρείες που εισάγονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως υπάρχουν σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία.

Το ερώτημα λοιπόν είναι σε ποιους ακριβώς απευθύνονται.

Με βάση τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2019 της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθυσμός που το 2019 βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανερχόταν στο 30% (3.161.900 άτομα) του πληθυσμού της χώρας, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2018 (καλυτέρευση συνθηκών επί ΣΥΡΙΖΑ) κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες (3.348.500 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 31,8% του πληθυσμού).

Συνεπώς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει -ως μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος Πισσαρίδη- την απόδοση κινήτρων για να επενδύσουν τα νοικοκυριά σε εταιρείες που εισάγονται στο Χ.Α.

Την ώρα που οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί κάνουν λόγο για ύφεση στην Ελλάδα της τάξης του 9%. Όταν οι ίδιοι οργανισμοί συμφωνούν με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος πως η ανεργία θα κινηθεί τουλάχιστον στο 20%.

Την ώρα, μάλιστα, που στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος για θέσπιση προγραμμάτων ανάλογων με τη «ΣΥΝεργασία», ήτοι εργασία με για το 50% του ωραρίου, είναι σαφές ότι το μέσο νοικοκυριό δεν θα σκέφτεται πώς θα επενδύσει τον κατά 50% «πετσοκομμένο» μισθό του στο Χρηματιστήριο.

Εάν δεν είναι το συγκεκριμένο μέτρο απάντηση στην οικονομική κρίση που έρχεται, τότε τι είναι; Αυτό που γράφει το σχέδιο ακριβώς παρακάτω: να καταργηθεί ο φόρος 1% επί των μετοχικών κεφαλαίων που αντλούν εταιρείες από το Χ.Α.

Γ.Α.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις