Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυξάνονται τα όρια χρεών για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι σε αυτόν, περιλαμβάνονταν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμενόταν να καταθέσει χθες στη Βουλή η...

Αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι σε αυτόν, περιλαμβάνονταν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμενόταν να καταθέσει χθες στη Βουλή η κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχετικό κείμενο δεν περιλαμβανόταν η δυνατότητα ρύθμισης και των οφειλών που γεννήθηκαν και βεβαιώθηκαν κατά το 2017 και αύξηση του ποσού οφειλής που μπορούν να ρυθμίσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε 125.000 ευρώ προς ΑΑΔΕ και πρόσθετα 125.000 ευρώ προς ΕΦΚΑ (μέχρι σήμερα ήταν 50.000 το ποσό). Ωστόσο, αρμόδιες πηγές ανέφεραν πως οι προαναφερθείσες βελτιώσεις θα περιληφθούν σε σχετική υπουργική απόφαση, η οποία θα ακολουθήσει της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Βάσει του πολυνομοσχεδίου θα δινόταν η δυνατότητα ένταξης στον νόμο επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, εφόσον είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή δάνεια σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών έως την 31.12.2017, αντί 31.12.2016 που ίσχυε μέχρι σήμερα, οπότε δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης και των οφειλών που «γεννήθηκαν» και βεβαιώθηκαν κατά το 2017 (αντί του 2016 που ίσχυε) προς δημόσιο (ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ αντίστοιχα) και ιδιώτες (τράπεζες, προμηθευτές).

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στους ομόρρυθμους εταίρους να ρυθμίσουν και τις εξω-εταιρικές τους οφειλές, δηλαδή τις προσωπικές τους οφειλές σε ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και τράπεζες. Σε αυτήν την περίπτωση η επιλεξιμότητά τους κρίνεται με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας.

Ο εταίρος μπορεί να ρυθμίσει τις δικές του οφειλές, εντάσσοντας και τις οφειλές που τον βαρύνουν ως ομόρρυθμο εταίρο, ακόμα και αν η εταιρεία έχει λυθεί, εφόσον ο εταίρος διατηρεί δική του ατομική επιχείρηση σε λειτουργία.

Γ.Α.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Κεντροαριστερές διεργασίες, προοδευτικός πόλος και αποχή

Η πλήρης χειραγώγηση της Νέας Δημοκρατίας από την ακροδεξιά της πτέρυγα, αλλά και η μετατροπή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε ουρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν φέρει σε κατάσταση πλήρους ρευστοποίησης τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο