Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΥΠΑΑΤ: Επιπλέον 80 εκατ. για τη βιολογική γεωργία

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της βιολογικής γεωργίας, εξασφάλισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε υπερδέσμευση χρηματοδότησης, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί, μετά από το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρξε για το Μέτρο 11 “Βιολογικές Καλλιέργειες”, με την υποβολή συνολικά 37.826 αιτήσεων για αιτούμενο ποσό ύψους 655 εκατ. ευρώ για ενίσχυση στη φυτική βιολογική παραγωγή.

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν του προϋπολογισμού των 120 εκατ. το υπουργείο εξασφάλισε και πρόκειται να δεσμεύσει άλλα 80 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν στις περιφέρειες όπου διαπιστώνεται το μικρότερο ποσοστό κάλυψης των αιτούντων από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι στους πίνακες των αποτελεσμάτων, το ποσό που δεσμεύεται ανά δικαιούχο είναι το μέγιστο ποσό ενίσχυσης που δυνητικά μπορεί να λάβει. Οι πληρωμές, όμως, ανά δικαιούχο πραγματοποιούνται με βάση τις καλλιέργειες που δηλώνονται ετησίως στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης και όχι το μέγιστο δεσμευμένο ποσό της σύμβασης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις