Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γροιλανδία: 11 δισ. τόνοι πάγου έλιωσαν σε μια μόνο μέρα, 197 δισ. τόνοι πάγου χάθηκαν από τις αρχές Ιουλίου

Περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου, όσο δηλαδή 4,4 εκατομμύρια ολυμπιακές πισίνες, έλιωσαν προχθές Πέμπτη στη Γροιλανδία σε διάστημα μίας μόλις μέρας και χύθηκαν στους ποταμούς, σύμφωνα με ανταπόκριση του αμερικανικού δικτύου CNN.

Στη Γροιλανδία, οι πάγοι συνήθως αρχίζουν να λιώνουν τέλος Μαίου. Φέτος, το φαινόμενο ξεκίνησε αρχές Μαίου, και έκτοτε συνεχίζεται με ανησυχητική ένταση, όπως αναφέρει στην ανταπόκρισή του το αμερικανικό δίκτυο CNN. Οι θερμοκρασίες ρεκόρ των τελευταίων εβδομάδων έχουν επιταχύνει ένα φαινόμενο, οι συνέπειες του οποίου δεν μπορούν ακόμα να προβλεφθούν. Μόνο τον Ιούλιο, αναφέρει η κλιματολόγος Ρουθ Μότραμ του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Δανίας, η Γροιλανδία έχασε 197 δισεκατομμύρια τόνους πάγου, ενώ ο καύσωνας που έπληξε τη βόρεια Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα και έπληξε στη συνέχεια και τη Γροιλανδία αναμενόταν να πυροδοτήσει το σημαντικότερο κύμα λιωσίματος πάγων από τη δεκαετία του ΄50, από τότε δηλαδή που διαθέτουμε αξιόπιστες μετρήσεις του φαινομένου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις