Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ας περπατήσουμε όλοι μαζί"

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 16 έως 22 Σεπτεμβρίου

"Ασφαλές περπάτημα - Ασφαλής ποδηλασία" είναι το κεντρικό θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ΕΕΚ), η οποία αρχίζει στις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2019, με σκοπό να αναδειχθούν τα οφέλη που εξασφαλίζουν οι δύο αυτοί τρόποι μετακίνησης στην ασφάλεια, την υγεία των πολιτών, το περιβάλλον και την οικονομία.

Με βασικό σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί», οι δήμοι καλούνται να υλοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που θα δώσουν την ευκαιρία να συζητηθούν οι τρόποι περιορισμού της παραγωγής αερίων του θερμοκηπίου και θα αναδείξουν τα γενικότερα οφέλη της βιώσιμης πόλης.

Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Κινητικότητας ολοκληρώνονται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», κατά την οποία τμήματα κεντρικών δρόμων κλείνουν σε αυτοκίνητα και μηχανοκίνητα δίκυκλα αφήνοντας ελεύθερο χώρο σε πεζούς, ποδηλάτες, οχήματα κοινής χρήσης, μικροκινητικότητας (π.χ. skateboards, πατίνια, rollers κ.ά.) και δημόσια συγκοινωνία.

Ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννης με επιστολή του καλεί όλους τους δήμους της χώρας να διοργανώσουν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τους εναλλακτικούς τρόπους και μέσα μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο, τη δημόσια συγκοινωνία, τα κοινής χρήσης οχήματα κ.ά.) και να λάβουν μόνιμα ή προσωρινά μέτρα, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες της πόλης τους.

Σημειώνει δε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας "χρηματοδοτεί και παρέχει τεχνικές συμβουλές στις πόλεις που εκπονούν 'σχέδια (στρατηγικές) βιώσιμης αστικής κινητικότητας', ενώ παράλληλα αναπτύσσει πολιτικές για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, τη βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες και την αναμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος".

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις