Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα επιβίωσης του πλανήτη

Συγκέντρωση την Παρασκευή στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη - «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς ένα σύνθημα. Η βιωσιμότητα του πλανήτη μας αφορά όλες και όλους»

«Οι εικόνες καταστροφής του Αμαζονίου από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτές», σξμειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη.

Στην ίδια ανακοίνωση τιονίζεται ότι «η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς ένα σύνθημα. Είναι ζήτημα επιβίωσης του ίδιου του πλανήτη, ο οποίος απειλείται καθημερινά από μια σειρά ανθρωπογενών δραστηριοτήτων που καταστρέφουν το κλίμα, όπως η ολοένα και αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων ή η αποψίλωση των δασών, υπονομεύουν τη βιοποικιλότητα, μολύνουν την ατμόσφαιρα και τους υδάτινους πόρους».

«Ολόκληρος ο πλανήτης απειλείται από την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της οποίας, δυστυχώς, γίνονται πλέον καθημερινά ορατές. Η συνειδητή άρνηση της κλιματικής αλλαγής από τους ισχυρούς του πλανήτη για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών λόμπυ, κάνει την κατάσταση ακόμα πιο ασφυκτική. Ο συντονισμός των δράσεων όλων των κινήσεων και πρωτοβουλιών των πολιτών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος υπογραμμίζετια ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις που θα διεξαχθούν στην Αθήνα (Πλατεία Συντάγματος, στις 6 μ.μ.) αλλά και σε μια σειρά άλλων πόλεων της χώρας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη, την Παρασκευή 20/9. Η βιωσιμότητα του πλανήτη μας αφορά όλες και όλους».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η πολιτική αθλιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη

Στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση Novartis o Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται να λέει: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες σαν τη Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, όμως σώζουν και ζωές...».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο