Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η αναγκαιότητα των πάρκων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Εκδήλωση από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή στις 9 Οκτωβρίου στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ

Σε σύσκεψη φορέων και κατοίκων, την Τετάρτη 9.10.2019 στην αίθουσα στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Λάκωνος 9, στις 8 μ.μ., καλεί η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή με πρόταση για διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Μητροπολιτικά πάρκα και χώροι πρασίνου - Η αναγκαιότητά τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής».

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή επισημαίνει ότι "επιμένουμε στην υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, που αποτελεί μακρόχρονο στόχο της Επιτροπής μας, αλλά και πολλών κοινωνικών, επιστημονικών, συνδικαλιστικών φορέων της Αθήνας λόγω των ευεργετικών λειτουργιών του για το περιβάλλον της πόλης μας". Θεωρεί τον συντονισμό φορέων και πολιτών απαραίτητο, καθώς "καθημερινά βιώνουμε τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την καταστροφή των τελευταίων μεγάλων ελεύθερων χώρων της Αττικής, που έπρεπε να γίνουν μητροπολιτικά πάρκα (Ελληνικό, Γουδή, Ελαιώνας), όπως και τη συρρίκνωση μικρότερων ζωτικών χώρων πρασίνου στις συνοικίες (Άλσος Πεδίου Άρεως, Αττικόν Άλσος, Ακαδημία Πλάτωνος, Φιλοπάππου κ.ά.), στους οποίους, με τη συνδρομή των αρμοδίων αρχών, έχει βάλει πόδι η εμπορευματοποίηση, θυσιάζοντας τα πάντα στον βωμό της 'ανάπτυξης' και των αγορών. Οι προωθούμενες, ακόμη, επιθετικές πολιτικές για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για την εγκιβώτιση / τσιμεντοποίηση των ρεμάτων και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής βάζουν επιτακτικά το καθήκον της ευαισθητοποίησης - ενεργοποίησης περισσότερων δυνάμεων (συλλογικοτήτων και πολιτών)" καταλήγει.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Μπορεί τα κανάλια να δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, το κλίμα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι, η πολυδιαφημισμένη ρευστότητα πέφτει με το σταγονόμετρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις