Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυθαίρετη εκκλησία η οποία "περικλείει" ξωκλήσι

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού

Παρά την ισχύουσα απαγόρευση εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στον ορεινό όγκο του Υμηττού πάνω από την Ηλιούπολη, ένα ξωκλήσι... επεκτείνεται και μετατρέπεται σε νέα εκκλησία, όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ουσιαστικά χτίζεται νέα εκκλησία, με το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία να διατηρείται εσωτερικά. Μετά την κινητοποίηση πολιτών παρενέβη το Δασαρχείο, διακόπηκαν οι εργασίες και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε καμία νόμιμη αδειοδότηση.

Η Πρωτοβουλία εξιστορεί ότι το ξωκλήσι και ο περιβάλλων χώρος του, δασικού χαρακτήρα, από τη δεκαετία του 1950 και στο διάβα του χρόνου έλαβε παρανόμως, με αυθαίρετες προσθήκες, διάφορες χρήσεις (τη δεκαετία του 1980 μικρό δημοτικό αναψυκτήριο, την τρέχουσα δεκαετία το ξωκλήσι μετατρέπεται σε χώρο ποικίλων εκδηλώσεων, περιβαλλοντικό κέντρο πριν από τις δημοτικές εκλογές κ.ά.).

Με υπόμνημά τους (29.10) προς τον δήμαρχο Ηλιούπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο 60 πολίτες ζητούν να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες στην περιοχή επισημαίνοντας ότι "στη δασική περιοχή του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί σειρά αυθαίρετων και παράνομων ενεργειών που αναιρούν τον δημόσιο και δασικό χαρακτήρα της Β' Ζώνης προστασίας Υμηττού".

Ειδικότερα, ζητούν να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε οικοδομική εργασία, τόσο στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, να σφραγιστεί η είσοδος της νέας εκκλησίας μέχρις ότου κατεδαφιστεί οριστικά, αλλά και να μηνυθούν από τον Δήμο Ηλιούπολης οι υπεύθυνοι για την καταπάτηση δημόσιας δασικής γης και αυθαίρετης δόμησης.

Επίσης να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση ο περιβάλλων χώρος τόσο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία όσο και του γειτονικού αυθαίρετου κτίσματος (Περιβαλλοντικού Κέντρου), να φυτευτεί και να επανέλθει στην προηγούμενη φυσική κατάσταση ο γειτονικός δασικός χώρος που έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο χώρο στάθμευσης.

Ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα θεωρούν την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων από τον υφιστάμενο δασικό δρόμο που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία και να επιτρέπεται η πρόσβαση με θύρα εισόδου επί της οδού Μαραθωνομάχων μόνο σε ειδικές συνθήκες (πυροσβεστικά οχήματα κ.ά.).

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις