Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Με επαναπροκήρυξη έγκυρου διεθνούς διαγωνισμού η παραχώρηση του ορυχείου της Βεύης"

ΑΜΠΕ

«Το κοινό project της ΔΕΗ με τη CMEC δεν εμποδίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την παραχώρηση του ορυχείου σε ιδιώτες, η οποία θα γίνει με έγκυρο διεθνή διαγωνισμό»

«Για πολλοστή μια φορά η εφημερίδα Καθημερινή προσπαθεί να τορπιλίσει η ίδια το project Μελίτη, δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις. Μετά τη χθεσινή εσκεμμένη παραπλάνηση των αναγνωστών της, σήμερα πλέον αναγνωρίζει το ειδικό καθεστώς παραχώρησης του ορυχείου της Βεύης καθώς το ένα μέρος του ορυχείου έχει νομίμως παραχωρηθεί στη ΔΕΗ και το άλλο μέρος είχε γίνει απόπειρα να παραχωρηθεί σε ιδιώτη με αδιαφανείς διαδικασίες».

Τα παραπάνω αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τονίζοντας ότι «το κοινό project της ΔΕΗ με τη CMEC δεν εμποδίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την παραχώρηση του ορυχείου σε ιδιώτες, η οποία θα γίνει με έγκυρο διεθνή διαγωνισμό, καθώς η ΔΕΗ μπορεί απρόσκοπτα να αξιοποιήσει το μερίδιο που της αναλογεί».

«Το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης του όμορου κοιτάσματος αφορά το απώτερο μέλλον όταν επιλεγεί ο ιδιώτης ανάδοχος με έγκυρο και διαφανή διεθνή διαγωνισμό» καταλήγει το υπουργείο.

Δείτε όλα τα σχόλια