Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση του φορέα διαχείρισης των Πάρκων Γουδή - Ιλισίων

Έως τις 22 Απριλίου θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου με το οποίο ιδρύεται φορέας για τη διαχείριση και τη διοίκηση των μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή - Ιλισίων ("Η Αυγή", Σάββατο 5 Απριλίου), άνω των 5.000 στρεμμάτων.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναρτήθηκε χθες και, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι ο φορέας θα έχει την ευθύνη εκπόνησης Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου (ΕΧΣ) για την πολεοδομική οργάνωση των δύο μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή και Ιλισίων (οι πυρήνες των πάρκων και η περιφερειακή ζώνη όπως οριοθετούνται στο Προεδρικό Διάταγμα του 2011 για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού) εντός 18 μηνών από τη συγκρότησή του.

Για την κατάρτιση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου ορίζεται ότι "λαμβάνεται υποχρεωτικά υπόψη η μελέτη που έχει εκπονηθεί για τον σκοπό αυτό από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής".

Η εν λόγω μελέτη γενικής διάταξης είχε ολοκληρωθεί και παραληφθεί από τον Οργανισμό Αθήνας το 2013, αλλά ουδέποτε εγκρίθηκε καθώς ο Οργανισμός την επόμενη χρονιά καταργήθηκε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις