Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παραδοχή Ντόρας: Θα υπάρξει κόστος! (Video)

Παραδέχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη ότι «υπάρχει κόστος» από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ενώ όπως υποστήριξε «θα το αναλάβει το κράτος». Για έλλειμμα 100 εκ. στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης είχε μιλήσει χθες στο Κόκκινο και ο Νότης Μηταράκης.

Με παρέμβαση του ο κ. Παπαδάκης υπενθύμισε ότι: «Υπάρχει δέσμευση ότι δεν μπορεί να παρεμβαίνει το κράτος» αλλά η κ. Μπακογιάννη απέφυγε να απαντήσει στο ουσιώδες ερώτημα. Πως γίνεται αφού όπως λέει το κόστος αυτό θα το αναλάβει το κράτος, να μην μειωθεί παράλληλα καμία σύνταξη, όπως λένε ότι δήθεν εγγυώνται.

Άρα ποιος θα κληθεί να πληρώσει; είναι άλλο ένα ερώτημα που αρνείται να απαντήσει η Ν.Δ.

Κατά τα άλλα η κ. Μπακογιάννη μίλησε για τους 3 πυλώνες που σχεδιάζουν στη Ν.Δ. Αναφορικά με τον 3ο πυλώνα, το επικουρικό εξήγησε επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ ότι: «Θα είναι επιλογή των ταμείων αν θα είναι στο δημόσιο ή θα κάνουν επιλογή με έναν ιδιωτικό φορέα. Έχουμε παρουσιάσει ένα πρόγραμμα 10ετίας. Αυτό θα γίνει σταδιακά μέσα στην 10ετία. Ο νέος εργαζόμενος σε 40 χρόνια σήμερα η σύνταξή του είναι μέσο όρο 135, η σύνταξη όπως την υπολογίζουμε θα είναι 530.» «Είναι μία ρύθμιση» είπε η κ. Μπακογιάννη «που θα αφήσει στο τέλος περισσότερα χρήματα». Πότε; Σε 40 χρόνια!

Τι θα γίνει με τις νυν επικουρικές συντάξεις ήταν το επόμενο ερώτημα που δέχθηκε από δημοσιογράφο του πάνελ και απέφυγε να απαντήσει: «Το 80% θα μπαίνει σε αυτό τον κουμπαρά» είπε η κ. Μπακογιάννη, ενώ χθες ο κ. Σκυλακάκης έλεγε ότι αφορά μόνο ένα μικρό ποσοστό που θα είναι οι νέοι εργαζόμενοι.

Kατ. Μπρέγιαννη

 

Διαβάστε επίσης:

Ν. Μηταράκης: Με το σχέδιό μας το πρώτο έτος θα προκύψει έλλειμμα €100 εκατ. στο ΕΤΕΑΕΠ

Εγγύηση για μισή σύνταξη!

Όταν Μητσοτάκης και Στουρνάρας προανήγγειλαν τις αποκαλύψεις της «Αυγής»

«Ριφιφί» 75 δισ., λάφυρο η επικουρική σε ιδιωτικές ασφαλιστικές και τράπεζες

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις