Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το αίμα του Παύλου θα τους πνίξει

Eurokinissi

«Όλοι μαζί καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο. Είναι εκτός Βουλής», σχολίασε η Μάγδα Φύσσα σε δήλωσή της στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84 αναφερόμενη στην αποτυχία επανεκλογής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο έπειτα από επτά χρόνια παρουσία της.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα αποτύπωσε με τα λόγια της αυτό που ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας ένιωσε το βράδυ της Κυριακής βλέποντας τη συμμορία της Χ.Α. εκτός Κοινοβουλίου. «Υπάρχει μια αισιοδοξία. Όπως το έχω στο μυαλό μου, ήταν μια μαυρίλα γύρω μας, ένα μαύρο πράγμα και τώρα έχει εισχωρήσει μια αχτίδα... έχει αρχίσει να φωτίζει. Πιστεύω και με τη δικαστική απόφαση να ξεμπερδεύουμε με αυτό το μόρφωμα, να ξεμπερδέψει η κοινωνία από αυτό που λέγεται φασισμός-ναζισμός και να πάει εκεί που ήταν, στα έγκατα της γης, στις τρύπες τους. Καταφέραμε όμως κάτι. Όλοι μαζί καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο. Είναι εκτός Βουλής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα σταματήσουμε να βλέπουμε αυτές τις χυδαιότητες που βλέπαμε μέσα στη Βουλή».

Αναφορικά με την εξέλιξη της δίκης, η Μάγδα Φύσσα τόνισε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα έρχονται πλέον με τη βουλευτική τους ιδιότητα και την έπαρση που τους διέκρινε. «Θα σταματήσουν να έχουν και οι ίδιοι οι δικηγόροι τους την έπαρση που είχαν, γιατί έχουμε ακούσει πολλές φορές πως η Χρυσή Αυγή είναι το τρίτο κόμμα, πως τους έχει εκλέξει ο λαός και άλλα τέτοια...» πρόσθεσε.

«Θέλω να πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά και στη δίκη, και κάποια στιγμή θα δικαιωθούμε όλοι εμείς που παλέψαμε για αυτό και πάνω απ' όλα θα δικαιωθεί ο Παύλος. Πιστεύω πως θα καταδικαστούν. Δεν πιστεύω με τίποτα ότι ο Παύλος θα το αφήσει έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση. Το αίμα του θα τους πνίξει» κατέληξε η Μάγδα Φύσσα, παρότι οι 165.000 ψήφοι που πήρε και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η ναζιστική συμμορία είναι ακόμα πολλές.

Γιατί μπορεί να βρέθηκαν εκτός Βουλής, αλλά ο κίνδυνος που το μόρφωμα αυτό εκπροσωπεί εξακολουθεί να είναι υπαρκτός και συνεχίζει να στοχεύει συγκεκριμένες πολιτικές και κοινωνικές ομάδες. Ένας κίνδυνος που δεν πρόκειται να εξαλειφθεί εάν δεν ακολουθήσουν η καταδίκη της ηγεσίας της οργάνωσης και το κλείσιμο των γραφείων του νεοναζιστικού μορφώματος.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

Πραγματικά εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα δήλωσε στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Παραπονέθηκε ότι, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλ. Τσίπρας έκανε απρεπείς δηλώσεις εις βάρος του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο