Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κρύβουν το ΚΕΕΛΠΝΟ στο σκοτάδι

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα:

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα:

Πρώτον: οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί στον Παύλο Πολάκη αφορούν πράξεις που έχουν γίνει κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων. Πίσω από τις μηνύσεις του Στ. Πουλή και του Γ. Στουρνάρα υπάρχει ένα τεράστιο «ΚΕΕΛΠΝΟ» που αναβοσβήνει. Και το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μια τεράστια υπόθεση διαφθοράς, που την έφερε στο φως ο Πολάκης ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Δεύτερον: το σύνταγμα λέει ότι τις μηνύσεις εναντίον υπουργών για υποθέσεις που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων τους τις χειρίζεται η Βουλή. Η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., μάλιστα, έχουν διατυπώσει την άποψη ότι στα καθήκοντα των υπουργών -και επομένως στη δικαιοδοσία της Βουλής υπάγονται τα πάντα. «Η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» είναι η ιστορική φράση του Χ. Αθανασίου...

Τρίτον: εκεί όμως που κοβόντουσαν κανένας υπουργός για κανέναν λόγο να μην μπορεί να απομακρυνθεί από τη δικαιοδοσία της Βουλής, τώρα αίφνης τους έρχεται βολικό το ανάποδο. Έτσι, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής υπό τον ίδιο Χ. Αθανασίου αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Π. Πολάκη. Ώστε οι μηνύσεις να καταλήξουν στα ποινικά δικαστήρια και να εκδικαστούν ως απλές αντιδικίες μεταξύ ιδιωτών, μακριά και πέρα από κάθε συσχετισμό με την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ζήτημα τέταρτον: ο Πολάκης δεν κρύβεται ούτε έχει να φοβηθεί κάτι. Ζητάει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Εκεί, την πλειοψηφία την έχει η Ν.Δ. Αλλά εκεί όλα θα γίνουν με κάμερες και θα ακουστούν ονόματα και στοιχεία. Κι αυτό ακριβώς φοβάται η Ν.Δ.

Γι' αυτό κρύβεται στο σκοτάδι.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις