Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι «πολίτες - πελάτες» και η συνενοχή στο έγκλημα...

Τα συγκλονιστικά στοιχεία του ΤτΕ για την τραγωδία στο Μάτι αποκαλύπτουν τις διαχρονικές ευθύνες του πελατειακού συστήματος και την ανοχή του στις παρανομίες των πολιτών ως ψηφοφόρων!

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ μέρες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα την κατάσταση των κτισμάτων στο Μάτι. Στο Μάτι, όπου ζήσαμε μια μεγάλη τραγωδία με πλέον των εκατό νεκρών. Ανθρώπους οι οποίοι κάηκαν ή πνίγηκαν καθώς ο οικισμός στον οποίο βρέθηκαν την κρίσιμη στιγμή μιας μεγάλης πυρκαγιάς με εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους δεν διέθετε δρόμους διαφυγής και εγκλωβίστηκαν.

ΓΙΑΤΙ δεν υπήρχαν δρόμοι διαφυγής; Διότι ο συγκεκριμένος οικισμός όπως πολλοί ακόμα, ήταν το δείγμα της αυθαιρεσίας στην οικοδομική δραστηριότητα. Καμιά πρόβλεψη για κανόνες ασφαλείας με τη διαχρονική απουσία - αδιαφορία των θεσμών της Πολιτείας.

ΟΠΩΣ μας ενημέρωσε λοιπόν το ΤτΕ, το 52% των δηλώσεων δεν έχει κάποια οικοδομική άδεια. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην επικράτεια είναι 25% των δηλώσεων χωρίς άδεια. Το 93% των δηλούμενων αυθαιρέτων είναι εκτός σχεδίου. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην επικράτεια είναι 29% των δηλώσεων εκτός σχεδίου.

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ επικρατούσα χρήση είναι αυτή της άλλης κατοικίας (δευτερεύουσα, εξοχική κ.λπ.) σε ποσοστό 86%, με την κύρια και μοναδική κατοικία να ακολουθεί (ποσοστό 10%) και οι υπόλοιπες δηλώσεις να αφορούν επαγγελματική χρήση (τουρισμός, βιομηχανία, υπηρεσίες).

ΟΣΟΝ αφορά την παλαιότητα των αυθαιρέτων που έχουν δηλωθεί, το 17% αφορά κτίσματα προ του 1975, το 32% αφορά κτίσματα μέχρι το 1982, το 28% κτίσματα από το 1983 έως το 2003 και το 23% αυθαίρετα κτίσματα από το 2004 έως τις 28.7.2011.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ κανείς κανένα προάστιο του Λονδίνου, του Βερολίνου, των Παρισίων, της Μαδρίτης, της Σόφιας έστω σε παρόμοια οικοδομική αναρχία;

ΤΙ ΑΠΟ όλα αυτά στάθμισαν οι πολίτες; Ποιο ήταν τελικά το συμπέρασμά τους για την καταστροφή; Φταίει το κράτος που δεν κινητοποιήθηκε; Ο Τσίπρας και η Δούρου; Αυτό το συμπέρασμα επέβαλε η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ στο πλαίσιο της παλινόρθωσης της Δεξιάς, που καλύτερα απ’ όλους μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια δουλεύοντας με το πελατειακό σύστημα. Η μοναδική περίπτωση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης που επιχειρήθηκε να μπει τάξη στην αυθαίρετη δόμηση απέτυχε παταγωδώς, όταν το επιχείρησε ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης το 1983. Όμως οι «πελάτες - πολίτες» αντέδρασαν και την επόμενη χρονιά ο Ανδρέας απέλυσε τον Τρίτση έχοντας μπροστά του εκλογές!

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις