Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο. Γεροβασίλη: Η πραγματική εικόνα του έργου της αναβάθμισης του 112

"Το έργο της αναβάθμισης του 112 είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο που από το Μάιο του 2019 βρίσκεται στην τελική του φάση", υπενθυμίζει η Ο. Γεροβασίλη, η οποία και καλεί την κυβέρνηση "να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα και να ολοκληρώσει επιτυχώς την πιλοτική λειτουργία"

Αναφερόμενη στην "πραγματική εικόνα του έργου της αναβάθμισης του 112", η βουλευτής Άρτας, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και  πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη υπενθυμίζει ότι "το έργο της αναβάθμισης του 112 είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο που από το Μάιο του 2019 βρίσκεται στην τελική του φάση, τη φάση της πιλοτικής λειτουργίας. Η τελική παράδοση του έργου και η θέση του σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία αναμένεται στο τέλος του φθινοπώρου του 2019".

"Για να τεθεί το έργο σε φάση πιλοτικής λειτουργίας το Μάιο του 2019", διευκρινίζει, "είχαν εκπληρωθεί μία σειρά προυποθέσεων και τμηματικές παραδόσεις εξοπλισμού, πληροφοριακών συστημάτων και εκπαιδεύσεις προσωπικού.

Είχαν κατασκευαστεί δύο κέντρα λειτουργίας, είχε παραδοθεί το πληροφοριακό σύστημα που εξυπηρετεί το έργο, είχε εκπαιδευτεί κατάλληλα το προσωπικό που θα λειτουργούσε το έργο. Είχαν γίνει επίσης και τα απαραίτητα έργα υποδομής από πλευράς των παρόχων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας το πρώτο τετράμηνο του 2019. 

Είχε επικαιροποιηθεί επίσης η ομάδα ελέγχου και επικύρωσης των σεναρίων ελέγχου του συστήματος, αποτελούμενη απο επιχειρησιακούς αξιωματικούς των σωμάτων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ., Λ.Σ.) και του ΕΚΑΒ η οποία και ετοίμασε τον Ιούνιο του 2019 ένα εκτενές και λεπτομερές σύνολο σεναρίων ελέγχου.

Η πρώτη μεγάλη προγραμματισμένη δοκιμή του συστήματος είχε οριστεί για τις 12 Ιουλίου 2019, η οποία και έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία, εφόσον διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία της βασικής υποδομής."

Ως εκ τούτου, καταλήγει η Ο. Γεροβασίλη, "Αναμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα του έργου και να ολοκληρώσει επιτυχώς την πιλοτική λειτουργία, την παραλαβή του έργου απο τη ΓΓΠΠ, και την θέση σε επιχειρησιακή λειτουργία του νέου 112."

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις