Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ελαφόνησος ως θύμα των ανθρώπων

Μια σοφή ρήση αναφέρει ότι: "Όπου κυβερνά η φύση, βασιλεύει η ομορφιά". Δυστυχώς στην Ελαφόνησο, όπως και αλλού, η φύση έχασε την εξουσία της και η καταστροφή προκλήθηκε από την απληστία των ανθρώπων

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΟΣΟΙ έχουν επισκεφθεί την Ελαφόνησο, πόνεσαν με τις εικόνες της πύρινης καταστροφής. Μια παλαιά ρήση λέει ότι: «Όπου κυβερνά η φύση βασιλεύει η ομορφιά». Πλην όμως η φύση απώλεσε τη διακυβέρνηση της ομορφιάς της και οι άνθρωποι σπεύδουν να την εκμεταλλευτούν, χωρίς αγάπη, γνώση και όραμα. Η απληστία κυριαρχεί και απειλεί.

ΠΩΣ ξεκίνησε λοιπόν η καταστροφική πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, αυτόν τον μαγικό τόπο με φύση πέντε αστέρων; Από μια υπαίθρια χωματερή, πίσω από το κάμπινγκ στο άκρο της παραλίας του Σίμου!

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ένας τόσο περιζήτητος και ζηλευτός τόπος είχε μια τόσο επικίνδυνη, ειδικά τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού, ανοιχτή χωματερή, στην οποία ρίπτονται φίρδην - μίγδην απορρίμματα, αρκετά εκ των οποίων είναι εύφλεκτα;

ΔΙΟΤΙ οι άνθρωποι που κατοικούν εκεί και όσοι δραστηριοποιούνται και κερδίζουν χρήματα από την ομορφιά του νησιού δεν κατανοούν και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τι είναι βιώσιμη ανάπτυξη.

ΔΙΟΤΙ γονείς και δάσκαλοι δεν ανέπτυξαν στα παιδιά τους το αίσθημα του εθελοντισμού και της φροντίδας του φυσικού τοπίου. Διότι και εκεί, όπως στα περισσότερα μέρη της χώρας, η λογική του πελατειακού συστήματος είναι κυρίαρχη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ που είχαν πριν οκτώ χρόνια και που εξελέγη με την ψήφο των δημοτών καταδικάστηκε το 2017 σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για απάτη κατ' εξακολούθηση εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

ΟΠΩΣ είχε αποκαλύψει με επίμονο ρεπορτάζ ο ΣΚΑΪ, τότε που ήταν της μόδας οι «πράσινες» ευαισθησίες και πριν γίνει ΜΜΕ για νεοφιλελεύθερους μουεζίνηδες, μια δημόσια έκταση στην παραλία του Σίμου είχε πουληθεί σε δικηγόρο των Αθηνών, που είχε αρχίσει να κόβει δένδρα για να αρχίσουν οι οικοδομικές εργασίες. Το τίμημα της πώλησης της «πράσινης γης» ορίστηκε στα 268.000 ευρώ όταν η εμπορική αξία της έκτασης ξεπερνούσε τα 3.000.000 ευρώ!

ΑΣ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΤΟΥΝ σοβαρά οι κάτοικοι του νησιού για τις επιλογές τους. Ας ενωθούν για να αποκαταστήσουν το ταχύτερο το φυσικό περιβάλλον. Ας είναι αυστηροί με τους άρχοντες που επιλέγουν και ας γίνουν απαιτητικοί για τους κανόνες ανάπτυξης της πανέμορφης Ελαφονήσου.

ΚΑΙ ΜΕ την ευκαιρία, ας βάλουν κάποιες πινακίδες στο πορθμείο όπου να ενημερώνουν τους ξένους επισκέπτες ότι εκεί δίπλα βρίσκεται βυθισμένη και ορατή μια πολιτεία, το περίφημο Παυλοπέτρι, αρχαία πόλη της μυκηναϊκής περιόδου.

dchristou52@gmail.com

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις