Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νίκος Κοτζιάς: Τοποθέτηση πινακίδας στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου στα Σκόπια ότι είναι Έλληνας ήρωας (φωτογραφίες)

Πολύγλωσσες πινακίδες τοποθέτησε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας στη βάση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια που αναγράφεται "ότι ο Μ.Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων". Πινακίδες επίσης τοποθετήθηκαν στα μνημεία του Φιλίππου Β και της Ολυμπιάδος

"Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ.Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων" αναφέρει σε δημοσίευση του στο twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

"Πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού. Απάντηση σε όσους με έβρισαν" σημειώνει ο Νίκος Κοτζιάς

Ο Τέρενς Κουίκ επίσης σημείωνει σε δική του ανάρτηση ότι "Στην βάση του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια η κυβέρνηση Ζάεφ, όπως προβλέπεται από την Συμφωνία των Πρεσπών,έθεσε πολύγλωσση πινακίδα που ξεκαθαρίζει ότι ο Έλληνας στρατηλάτης ανήκει μόνο στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

πηγή φωτογραφιών: https://meta.mk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις