Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Σαμοθράκη κείται μακράν;

Μετάφραση: Υπάρχει εδώ κάποια κυβερνητική αρχή που να φροντίσει τους αποκλεισμένους τουρίστες στη Σαμοθράκη;

Το επιτελικό κράτος φτιάχτηκε και έφυγε για διακοπές, όπως μας υπενθύμισαν τα γένια τεσσάρων ημερών.

Μπορεί ο πρωθυπουργός και ο περιφερειάρχης να άργησαν να πάνε στις φωτιές, αλλά άξιζε τον κόπο γιατί οι εμφανίσεις τους ήταν εξαιρετικά επιμελημένες, επιμελώς ατημέλητες, είπαν τα προβλεπόμενα και απεχώρησαν, αφήνοντας τους πυροσβέστες να κάνουν τη δουλειά τους, σε άλλη μια μεγάλη δασική πυρκαγιά. Το κράτος λειτούργησε, οι υπηρεσίες έκαναν τη δουλειά τους στην Εύβοια.

Την ίδια ώρα όμως, η Σαμοθράκη ήταν αποκομμένη από τον έξω κόσμο επί δεκαήμερο, μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, με τον κόσμο να κοιμάται στρωματσάδα στο λιμάνι και τα ράφια άδεια. Στη Σαμοθράκη δεν πήγε κανένας υπουργός με γένια τεσσάρων ημερών να δώσει λύση. Εκεί τη λύση δεν μπορούσε να τη δώσει η καλή λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών.

Στη Σαμοθράκη το θέμα δεν ήταν αυτοματοποιημένος συντονισμός, όπως συμβαίνει με τις πυρκαγιές. Ήταν περίπτωση που απαιτούσε πολιτική απόφαση, με την έννοια της απόφασης που λαμβάνεται από την πολιτική ηγεσία.

Απαιτούσε επίσης σειρά αποφάσεων και παρεμβάσεων υπουργών και καθοδήγηση. Αυτό δηλαδή για το οποίο υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε η Προεδρία της Κυβέρνησης. Η οποία όμως, αν ασχολήθηκε καν, απέτυχε παταγωδώς με το καλημέρα. Καταστρέφοντας πλήρως την τουριστική σεζόν του νησιού και τις διακοπές χιλιάδων ανθρώπων.

Και αμαυρώνοντας στο εξωτερικό την καλή φήμη του ελληνικού τουρισμού. Και μην δίνοντας λύση, διότι τα έκτακτα δρομολόγια είναι για τον απεγκλωβισμό του κόσμου που κοιμόταν στρωματσάδα στο λιμάνι.

Το επιτελικό κράτος φτιάχτηκε και έφυγε για διακοπές, όπως μας υπενθύμισαν τα γένια τεσσάρων ημερών.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις