Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αδιάβαστος... εκ του πονηρού;

Θα μας πνίξουν τα σκουπίδια στην Αττική. Ο ΧΥΤΑ της Φυλής έχει κορεστεί, αντέχει δεν αντέχει για ένα χρόνο, λέει και ξαναλέει, κινδυνολογώντας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης,...

Θα μας πνίξουν τα σκουπίδια στην Αττική. Ο ΧΥΤΑ της Φυλής έχει κορεστεί, αντέχει δεν αντέχει για ένα χρόνο, λέει και ξαναλέει, κινδυνολογώντας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, για να βγάλει "φταίχτρα" την απερχόμενη περιφερειάρχη, που ακύρωσε τα σχεδιαζόμενα το 2014 φαραωνικά εργοστάσια επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, τέσσερα τον αριθμό, στην Αττική.

Παρότι έχει χρηματίσει και ευρωβουλευτής, όφειλε στοιχειωδώς να γνωρίζει τους κανονισμούς της Ε.Ε. που δεν επιτρέπουν χρηματοδότηση έργων διαχείρισης αποβλήτων που καταπατούν την κοινοτική νομοθεσία, η οποία επιτάσσει την ανακύκλωση και επανάχρηση των αστικών αποβλήτων σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

Οι γνωστές αιρεσιμότητες. Το είχε εξηγήσει άλλωστε η Ρ. Δούρου σε απάντησή της προς τον ίδιο, πριν γίνει υπουργός, στις 24.6.2019. Εκτός των άλλων, υπογράμμιζε στην ανακοίνωση ότι τα τέσσερα εργοστάσια "δεν πληρούσαν την αιρεσιμότητα για τη χρηματοδότηση δράσεων διαχείρισης απορριμμάτων από την Ε.Ε. στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης. Εξαιτίας αυτού του λόγου δεν επρόκειτο να τύχουν χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς δεν ανταποκρίνονταν στις διατάξεις της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2008, του λεγόμενου 'νόμου - πλαισίου για τα απόβλητα'". Τι πιο σαφές;

Λ.ΣΤ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις