Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ψήφισαν τη... "φωτογραφική τροπολογία"!

  Απρίλιος 2017: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει "φωτογραφική", τροπολογία της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα πρόστιμα που...

Απρίλιος 2017: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει "φωτογραφική", τροπολογία της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα πρόστιμα που αφορούσαν τη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, την οποία αγόρασε το 2013 ο Ιβάν Σαββίδης. Τα πρόστιμα αφορούσαν βεβαιωμένες παρεμβάσεις του 2008, όταν η ΣΕΚΑΠ ήταν ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο, ενώ ο τελικός καταλογισμός έγινε μερικά χρόνια αργότερα και αφού η επιχείρηση είχε ήδη πωληθεί.

Πρόστιμο και προσαυξήσεις είχαν φτάσει τα 38 εκατομμύρια και αφορούσαν πλοίο που προσάραξε στην Εύβοια γεμάτο με τσιγάρα. Η πλευρά Σαββίδη υποστήριζε ότι δεν γνώριζε για το πρόστιμο και αμφισβητούσε την υποχρέωση να το πληρώσει. Η τροπολογία ψηφίστηκε τότε και έγινε τμήμα του Ν. 4469/2017.

Αύγουστος 2019: Δύο χρόνια και 4 μήνες μετά, με το άρθρο 84 του πολυνόμου για το άσυλο, είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που διαγράφει οριστικά το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στη ΣΕΚΑΠ. Προφανώς οι "φωτογραφικές διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ" δεν επαρκούσαν για τη διαγραφή του!

ΘΑΝ. ΠΑΝ.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις